​Vânzarea biletelor pentru turneul cântăreţei Taylor Swift în SUA a fost anulată după pre-vânzări marcate de o aşteptare interminabilă şi de numeroase probleme, a anunţat joi site-ul de specialitate Ticketmaster, citat de AFP și Agerpres.

Taylor SwiftFoto: Valerie Macon / AFP / Profimedia Images

„Din cauza unei cereri deosebit de mari (...) şi a unui stoc insuficient de bilete rămase pentru a satisface această cerere”, vânzarea care trebuia să aibă loc vineri a fost anulată, a scris compania pe Twitter.

„Nu am absolut nicio o idee despre ce este de făcut acum”, s-a plâns AFP Cody Rhodes, de 23 de ani, al cărui văr obţinuse un cod de pre-vânzare săptămâna aceasta, dar care, în pofida unei aşteptări de cinci ore, nu reuşise să obţină biletul.

„Au spus că 'anulează', nu că 'amână', aşa că mă întreb dacă mai au bilete de vânzare”, a adăugat Rhodes, care nu este sigur că îşi poate permite să cumpere un bilet la revânzare, în condiţiile în care acestea pot ajunge să se vândă cu mii de dolari.

Ticketmaster nu a răspuns imediat la solicitările AFP de a comenta situaţia.

Scandal legat de vânzarea biletelor pentru turneul lui Taylor Swift

Compania a explicat că a vândut 2 milioane de bilete pentru vedeta pop marţi, în timpul pre-vânzărilor, un record pentru un artist într-o singură zi.

În pofida măsurilor de protecţie instituite, cum ar fi verificarea conturilor fanilor şi furnizarea de coduri pentru cumpărarea în avans a biletelor, site-ul de ticketing s-a plâns într-un comunicat de „un număr uluitor de atacuri bot”.

Sistemul Ticketmaster a primit 3,5 miliarde de cereri, ceea ce a provocat erori, a explicat compania.

Problemele au reaprins dezbaterea cu privire la companie, care de ani de zile alimentează frustrarea fanilor, în special din cauza costurilor ascunse a preţurilor care cresc vertiginos.

Mai mulţi aleşi americani au criticat fuziunea din 2010 dintre Ticketmaster şi gigantul din domeniul divertismentului Live Nation, pe care alesul democrat David Cicilline a calificat-o drept un „monopol scăpat de sub control”.

Asociaţiile de luptă împotriva monopolurilor şi de protecţie a consumatorilor au cerut recent o anchetă asupra acestui grup, a cărui poziţie de forţă îi permite „să crească preţurile, să impună taxe inutile şi costisitoare şi să exploateze artiştii, sălile independente şi fanii”.

Entuziasm uriaș legat de noul album al cântăreței americane

Pe 1 noiembrie Taylor Swift a anunțat că va merge din nou în turneu după o pauză de 5 ani, decizia venind la scurt timp după ce a scris istorie, devenind primul artist care ocupă întregul top 10 în clasamentul Billboard Hot Songs 100 grație noului său album „Midnights”.

Ultimul turneu al artistei în vârstă de 32 de ani, care a inclus concerte pe stadioane, a avut loc în 2018 pentru promovarea albumului „Reputation”.

Între timp, Swift a lansat noi albume de studio - „Lover”, „Folklore” şi „Evermore” - şi a reînregistrat discurile „Red” şi „Fearless”. „Folklore” a fost desemnat albumul anului la Premiile Grammy din 2021.

La fel ca numeroși alți artiști din întreaga lume, cântăreața americană nu a susţinut concerte pe perioada pandemiei de COVID-19.