Cântăreața irlandeză Sinead O'Connor, care a murit miercuri la vârsta de 56 de ani, a fost găsită inconștientă la o adresă din Londra și a fost declarată moartă la fața locului, a anunțat Poliția Metropolitană din Londra, transmite Reuters.

Sinead O'Connor la începutul anilor 90Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Artiști din întreaga lume au reacționat la aflarea veștii, Michael Stipe, solistul trupei REM, artista americană Tori Amos și cântărețul irlandez Shane MacGowan fiind printre cei care au adus un omagiu onestității feroce, prezenței intense și spiritului intransigent ale cântăreței irlandeze.

„Poliția a fost chemată miercuri, 26 iulie, la ora 11:18, la o adresă rezidențială, unde se afla o femeie în stare de inconștiență ... Ofițerii au mers la adresă. O femeie în vârstă de 56 de ani a fost declarată moartă la fața locului", a precizat Poliția metropolitană într-un comunicat.

„Moartea nu este tratată ca fiind suspectă. Un dosar va fi pregătit pentru medicul legist", a mai precizat poliția londoneză.

Pe 12 iulie, O'Connor a postat pe pagina sa oficială de Facebook că s-a mutat din nou la Londra, că termină un album și că plănuiește să îl lanseze la începutul anului viitor. Circumstanțele morții sale rămân neclare, notează Irish Times.

Citește și: