Cântăreaţa şi compozitoarea irlandeză Sinead O'Connor a decedat din cauze naturale, a stabilit tribunalul Southwark Coroners Court din Londra, citat de BBC și News.ro.

Sinead O'Connor la începutul anilor 90Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

„Aceasta este pentru a confirma că doamna O'Connor a murit din cauze naturale. Prin urmare, medicul legist şi-a încetat implicarea în moartea ei”, a declarat curtea într-un comunicat remis presei.

O'Connor a murit în data de 26 iulie a anului trecut, la vârsta de 56 de ani. Cântăreaţa melodiei „Nothing Compares 2 U” a fost găsită „fără reacţie” în casa ei din Londra şi a fost declarată moartă la faţa locului.

La momentul respectiv, poliţia britanică a declarat pentru Variety că nu tratează moartea ei ca fiind suspectă şi că a predat cazul biroului medicului legist pentru a stabili cauza morţii.

O'Connor a vorbit deschis despre lupta sa de zeci de ani cu boala mintală. În 2022, fiul ei, Shane, s-a sinucis la vârsta de 17 ani.

Sinead O'Connor plănuia să plece din nou în turnee

Ultima ei postare pe Twitter a fost un link către „Great Tibetan Compassion Mantra”, pe care a scris „pentru toate mamele cu copii sinucigaşi”.

Cu o lună înainte de moartea sa, O'Connor a scris pe pagina sa de Facebook că se mută înapoi la Londra după 23 de ani şi că intenţionează să lanseze un nou album în următorul an. De asemenea, ea avea în plan să plece în turneu în Australia şi Noua Zeelandă în 2024, precum şi în Europa şi SUA în 2025.

După aflarea veştii morţii sale, omagiile aduse lui O'Connor au fost în număr mare, inclusiv din partea legendarului lider al "Live Aid" Bob Geldof.

„Era necruţătoare, avea o voce cum niciunul dintre noi nu a mai auzit vreodată, atât de pură”, a declarat acesta pentru Variety. „A însemnat mult pentru toată lumea, a însemnat mult pentru noi. Vocea ei reprezenta sufletul şi spiritul ei. Şi ori de câte ori o vom auzi, vom fi mereu alături de o femeie minunată”, a spus el.