Brad Pitt a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din lungmetrajul regizat de Quentin Tarantino "Once upon a Time in Hollywood", la cea de-a 92-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Once Upon a Time in HollywoodFoto: Festival de Cannes

La acelaşi premiu au mai concurat Tom Hanks ("A Beautiful Place in the Neghborhood"), Anthony Hopkins ("Two Popes"), Al Pacino ("The Irishman") şi Joe Pesci ("The Irishman"),

Brad Pitt era considerat marele favorit pentru rolul din "Once Upon a Time in Hollywood".

Starul nu a câștigat niciodată Oscarul pentru interpretare, ci doar ca producător al filmului "12 Years a Slave" (2013).

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a fost acordat lui Mahershala Ali, pentru partitura din "Green Book", potrivit Mediafax.

Actriţa Laura Dern a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din "Marriage Story".

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate Kathy Bates ("Richard Jewell"), Scarlett Johansson ("Jojo Rabbit"), Florence Pugh ("Little Women"), Margot Robbie ("Bombshell").

Aceasta a fost treia nominalizare la Oscar pentru Laura Dern, care câştigă în premieră acest trofeu.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a fost acordat Reginei King, pentru interpretarea din "If Beale Street Could Talk", potrivit Mediafax.

Alte premii:

  • VIDEO Oscar 2020: "Parasite" primește premiul pentru cel mai bun scenariu original
  • ''Jojo Rabbit'' a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat. Taika Waititi, regizorul şi scenaristul filmului "Jojo Rabbit", a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de film americană, conform contului de Twitter al evenimentului. Filmele nominalizate la această categorie au fost "The Irishman", "Jojo Rabbit", "Little Women", "The Two Popes", "Joker".
  • Lungmetrajul "Toy Story 4" a fost premiat cu Oscar pentru animație. La acelaşi premiu au mai fost nominalizate filmele "How To Train Your Dragon: The Hiden World", "I lost my body", "Klaus" şi "Missing link". "Toy Story 4", de Josh Cooley, a primit cele mai multe premii pentru animaţie în acest sezon, dar niciodată o franciză nu a câștigat Oscarul de două ori, iar aceasta a primit deja un astfel de trofeu pentru partea a treia, lansată în 2010.