Intr-un comunicat adresat presei, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a precizat pozitia institutiei si a Primariei Bucuresti fata de articolele aparute in presa astazi, cu privire la presupusa interdictie emisa trupei Iris de a canta pe National Arena. Intr-o postare de pe pagina de facebook, managementul formatiei Iris anuntase ca spectacolul de pe 22 iunie va avea loc in Piata Constitutiei.

trupa IrisFoto: trupairis.ro

Pozitia ALPAB: "Inca de la inceperea negocierilor cu organizatorii evenimentului, Primaria Muncipiului Bucuresti si Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti au avizat favorabil si si-au aratat toata disponibilitatea pentru desfasurarea concertului Iris pe National Arena.

Decizia de a schimba locatia concertului nu a fost comunicata ALPAB si a fost EXCLUSIV a organizatorilor, asa cum au declarat public, motivati de analizarea mai multor aspecte ce tin de imposibilitatea de a readuce gazonul la starea initiala pana la desfasurarea meciului de Supercupa a Romaniei, eveniment sportiv national. De asemenea, un alt motiv invocat de organizatori a fost acustica, care a fost considerata inferioara locatiei actuale alese.

Precizam ca nu a existat nicio baza contractuala pentru acest eveniment, toate discutiile cu organizatorii fiind la nivelul discutiilor precontractuale, iar ALPAB nu a intervenit in niciun mod pentru schimbarea locatiei evenimentului. Informatiile aparute in mass media privind interzicerea acestui concert de catre ALPAB sunt nefondate".

Surse oficiale, citate de gsp.ro, au mentionat ieri ca decizia de a muta concertul le apartine celor de la ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti), administratorul actual al stadionului: "Ne-au zis clar ca nu vor sa aiba de suferit gazonul dupa concert si ca in aceste conditii concertul nu mai poate avea loc. Chiar daca gazonul era protejat, ca la toate evenimentele de pe stadioane, cei de la ALPAB n-au dorit ca acest concert sa mai aiba loc pe Arena Nationala".

Mesajul trupei pe facebook:

"Concertul IRIS 35 de ani programat pentru National Arena, se muta in Piata Constitutiei !

Biletele pentru concertul aniversar Iris din Piata Constitutiei din Bucuresti sunt disponibile in reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro la urmatoarele categorii de pret:

VIP: 150 lei

Categoria 1: 100 lei

Categoria 2: 75 lei

Categoria 3: 50 lei

Biletele deja achizitionate pentru eveniment raman valabile!"

Tot in postarea de pe facebook, trupa mentioneaza si motivul mutarii: "schimbarea locului de desfasurare a survenit din motive tehnice ce nu tin de artisti sau de organizatorii evenimentului".

De asemenea, trupa a anuntat si mutarea locului unde se vor intalnir fanii Iris: in Parcul Izvor din apropierea noului loc unde se tine concertul aniversar - Piata Constitutiei.