Membrii trupei Avenged Sevenfold, nominalizata la premiile Grammy, au anuntat ca nu vor participa la gala de duminica seara pentru ca "rockul nu este respectat", relateaza News.ro. Formatia americana este nominalizata la categoria "Best Rock Song" cu piesa "The Stage".

Aceasta este prima data cand grupul primeste o nominalizare la prestigioasele premii, insa membrii lui nu vor participa la ceremonia de decernare pentru ca momentul anuntarii castigatorului categoriei nu va fi televizat.

Solistul Matthew Shadows a transmis ca o calatorie la New York pentru premiile Grammy ar fi "o pierdere de timp si bani" pentru trupa, care se afla in prezent in turneu cu Breaking Benjamin si Bullet For My Valentine.

El nu consiera acest gest drept un protest, ci, mai degraba, o decizie financiara. Costurile calatoriei ar ajunge la 150.000 de dolari, potrivit liderului trupei. In plus, astfel, ei vor sa atraga atentia asupra marginalizarii genului rock.

"Cantecul rock al anului nu poate primi 2 minute?... Si ne pun intr-o alta sala de care nu-i pasa nimanui? Este o pierdere de timp si bani", a spus Shadows intr-un mesaj transmis dj-ului de radio Eddie Trunk.

La aceeasi categorie mai sunt nominalizate Metallica, Foo Fighters, K. Flay si Nothing More.

Formatia americana metal-core Avenged Sevenfold a debutat discografic in 2001, iar cel mai recent album, "The Stage", a fost lansat in 2016.

Cea de-a 60-a editie a galei premiilor Grammy va avea loc duminica, la Madison Square Garden din New York, si o parte a ceremoniei va fi transmisa de CBS.