Cea de-a treia editie a Crazy Salsa Fest se desfasoara la Mangalia, la Hotel Paradiso, in perioada 27-29 aprilie, informeaza organizatorii. In cadrul festivalului vor fi prezenti campioni nationali si internationali la dansuri, pentru a prezenta diferite stiluri de dans (de la dansuri sportive la dansuri traditionale din mai multe tari).

salsaFoto: romaniansalsafestival.com

Crazy Salsa Fest urmareste sprijinirea a doua cazuri sociale:

  • Medeea Raluca Motoc (in varsta de 11 ani, sufera de luxatie congenitala sold stang, scurtime membru pelvian stang 6 cm, redoare fixor conductie si TBC osos la coloana)
  • Daniel Ciocan (in varsta de 13 ani, sufera de o boala de inima)

Din program: concurs de dansuri, Miss Salsa, reprezentatii artistice, workshop-uri, Kids Salsa Fest si lansarea in premiera a unei carti despre bunele maniere in arta dansului.

In competitie vor participa reprezentantii a 45 de scoli de salsa din Romania, dar si numerosi invitati din afara tarii. In calitate de invitati speciali au fost confirmati: Gery Mileva si Salsa Club Amor din Varna, Nicolas si Denica, precum si Alfredo Torres din Havana, Cuba, alaturi de Jorjet Llieva. Printre invitatii speciali se mai numara: Miro Dance si Sunny Salsa din Bulgaria, Grupo Kandente din Germania si Dimitris & Stella din Grecia.

Participarea coregrafului si instructorului de dans Felix Crainicu este asociata si cu lansarea cartii acestuia, "Eticheta in dansul social". Volumul reprezinta un adevarat cod de maniere in ceea ce priveste arta dansului, fiind astfel o premiera pentru acest domeniu.

Vezi programul complet al Crazy Salsa Fest 2012.

In 1982, Comitetul International al Dansului din cadrul Institutului International de Teatru (ITI UNESCO) a infiintat Ziua Internationala a Dansului. Ziua de 29 aprilie nu a fost aleasa intamplator, in aceasta zi s-a nascut (in anul 1727) Jean-Georges Noverre, un mare reformator al dansului. Ziua de 29 aprilie, conform calendarului UNESCO, este Ziua Internationala a Dansului.