Aflata pentru a doua oara in Romania, formatia Depeche Mode va concerta in Parcul Izvor din Capitala, pe 16 mai, in cadrul turneului mondial „Tour of the Universe 2009”. In deschidere va canta Ladytron, trupa de pop electronic din Liverpool, informeaza site-ul organizatorilor.

Ladytron provine din UK si a fost infiintata in 1998 de doi DJ, Daniel Hunt si Reuben Wu, celor doi alaturandu-se mai tarziu Mira Aroyo (voce) si Helena Marnie (clape). Trupa are la activ patru albume: "604", "Light & Magic", "Witching Hour" si "Velocifero". Lansat in 2002, "Light & Magic" este materialul care le-a adus recunoasterea la nivel international, prin piese precum Seventeen, Evil si Blue Jeans.

Pe langa creatiile proprii, Ladytron se ocupa si de remixarea unor piese Placebo, Blondie si Nine Inch Nails. Pana in prezent, trupa se poate mandri ca cantat in deschiderea show-urilor unor nume precum Bjork si Nine Inch Nails, iar in 2009 va concerta alaturi de Depeche Mode, in concertele din Sofia, Belgrad si Zagreb.

Ladytron - Seventeen

Depeche Mode se afla pentu a doua oara in Romania, dupa concertul sustinut pe 23 iunie 2006, pe stadionul Lia Manoliu, in fata a 44.000 de fani. Dave Gahan, Martin Gore si Andy Fletcher vor sustine in acest an primul turneu care va include doar doua concerte de stadion. "Tour of the Universe 2009" va cuprinde 28 de orase din 22 de tari si va debuta la Tel Aviv (Israel), pe 10 mai.

Concertul din Parcul Izvor se anunta a fi un nou succes al trupei, in conditiile in care biletele pentru Gazon A s-au epuizat, zona din fata scenei fiind in prezent sold-out. Au mai ramas disponibile bilete in categoriile 100, 120, si 360 lei (cele VIP), acestea putand fi achizitionate online, de pe myticket.ro, si din reteaua magazinelor Diverta. Evenimentul este organizat de Emag!c Entertainment.

Foarte iubita in Romania, Depeche Mode este una dintre putinele trupe cu un fan club la noi in tara. Cu o cariera ce se intinde pe parcursul a 28 de ani si insumeaza 11 albume de studio, vandute in peste 75 de milioane de exemplare in toata lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii. In prezent, trupa lucreaza in New York la un nou material, ce va fi lansat in aprilie 2009.

Genul muzical adoptat de cei de la Depeche Mode este synth pop/electronic. Trupa s-a fondat in 1980 in orasul britanic Basildon si a ramas cea mai longeviva si de succes formatie aparuta in perioada New Wave si New Romantic.

Depeche Mode - Enjoy The Silence (live @ Rock Am Ring)