Joi, 13 august, in a doua zi a festivalului Sziget, artista de origine romana Miss Platnum a adus stilul rythm&balkan pe Scena Principala. Cap de afis al serii a fost Fatboy Slim, dar nebunia a fost declansata mult mai devreme de punkerii de la Die Toten Hosen ("Pantalonii morti"). In aceeasi zi au mai cantat The Ting Tings, Bloc Party si Tricky.

Scena Principala a festivalului a adunat artisti cu stiluri diferite, ca Miss Platnum (artista "cu Romania in sange"), The Ting Tings (trupa infiintata in 2007, prezenta si la B'ESTFEST 2009), Die Toten Hosen (o formatie punk, al carei nume se traduce prin "Pantalonii morti"), Bloc Party (cu un stil inspirat din The Cure, Joy Division si Sonic Youth), dar mai ales Fatboy Slim (artist care a fost prezent si in Romania de trei ori - in 2006, 2008 si 2009).

Pe Scena World Music, cap de afis al serii a fost Buena Vista Social Club, care include nume ca: Eliades Ochoa (singurul solist vocal ramas in viata din vechea garda care a consacrat universal muzica orginara din Cuba), Omara Portuondo (singura solista vocala din proiectul BVSC), Roberto Fonseca (pianist care i-a preluat locul lui Ruben Gonzales) si cei trei "corifei" instrumentisti ramasi din grupul originar (Manuel Galban - chitara, Guajiro Mirabal - trompeta si Jesus Aguajo Ramos - trombon).

De-a lungul vremii, mai multi artisti marca Buena Vista Social Club au vizitat Romania: Omara Portuondo (2005 si 2006), Guajiro Mirabal, Cachaito Lopez, Manuel Galban si Aguaje Ramos (2006), Roberto Fonseca (2007). De asemenea, Eliades Ochoa, cel supranumit Johnny Cash din Cuba, va sustine doua concerte la noi in tara dupa ce, in 2007, a cantat cu casa inchisa la Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Un alt nume important prezent in cadrul festivalului Sziget a fost Tricky, care a adus trip-hop-ul pe Scena A38-WAN2. Inca un artist care a vizitat Romania anul trecut, cand a lasat fara curent Sala Palatului si a avut ceea ce un fan numea "cea mai tare iesire din scena la care am asistat vreodata".

Vezi aici programul festivalului Sziget 2009.