Festivalul Sighisoara Medievala, festivalului de cultura si mancare Transilvania Fest, Semimaratonului "Sfantu Gheorghe", Aqua Challenge (competitie de inot in mare pe distanta lunga), cel mai dificil maraton de mountain bike din Romania, Zilele Timisoarei, expozitie de ceasornice, festivalul Ziua Recoltei, Liberty Parade, festivalul Ghiorock UltraFest, festivalul Route 68 SummerFest - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati din Provincie, in perioada 29 iulie - 4 august.

Campionat de Indemanare AutoFoto: Agerpres

Evenimente sportive

In perioada 30-31 iulie se desfasoara a doua editie a maratonului mtb extrem pe echipe Iron Bike Oradea si prima editie a maratonului mtb individual Padurea Craiului Bike Marathon. Localizarea zonei de start/sosire: Baile 1 Mai, judetul Bihor. Detalii aici.

Sambata, 30 iulie, in fata Teatrului din Sfantu Gheorghe, va avea loc a 9-a editie a Semimaratonului "Sfantu Gheorghe", scrie insport.ro. Competitia va cuprinde si sectiuni de "micromaraton", stafeta, semimaraton role. Detalii aici.

Sambata, 30 iulie, pe plaja Casino Mamaia, va incepe Aqua Challenge, o competitie de inot in mare pe distanta lunga. Concursul are doua probe: cea scurta (1500 de metri) este destinata in special juniorilor si amatorilor, in timp ce proba lunga (5000 de metri) se adreseaza doar profesionistilor sau persoanelor foarte bine antrenate. Detalii aici.

Sambata, 30 iulie, incepand cu ora 10:00, la Depozitul de armasari de la Dumbrava din comuna Timisesti (judetul Neamt), vor fi organizate plimbari calare cu "fugarii" Mariei Sale pe locul grajdurilor domnesti ale lui Stefan cel Mare. Detalii aici.

Pe 31 iulie, la Arad (aeroport), are loc evenimentul Drag Racing. Start curse: 9:00. Finish curse: 18:00. Intrarea 15 lei; intrarea gratuita pentru copiii sub 14 ani si pentru adultii peste 60 de ani. Inscrieri la eveniment pana la ora 14:00, in ziua cursei.

Evenimente culturale

Aflat la a 19-a editie, festivalul-spectacol Sighisoara Medievala se desfasoara in acest an intre 27 si 31 iulie. Pe parcursul celor cinci zile de sarbatoare (cu doua mai mult fata de editiile precedente), vizitatorii cetatii vor putea vedea: demonstratii cu steaguri, turniruri, parade, lupte medievale, initieri cavaleresti, trubaduri, menestreli, spectacole, teatru de strada, teatru pentru copii si adulti, muzica si dansuri medievale. Detalii aici.

In perioada 29-31 iulie, pe Campia Libertatii din Blaj se desfasoara a saptea editie a festivalului itinerant de cultura si mancare Transilvania Fest 2011. Din program: concursuri de gatit, demonstratii mestesugaresti, cinema in aer liber, demonstratie (procedeul de obtinere a branzei de capra), concerte ParadigmA, Emanuel Cirstea si Emeric Imre. Detalii aici.

In perioada 29-31 iulie, la Muzeul Satului Bucovinean (Suceava), se desfasoara cea de-a XVI-a editie a Targului Mesterilor Populari. icoane pictate pe sticla sau pe lemn, ceramica, argintarie, metal, tesaturi, produse de casa (serbeturi, dulceturi, produse din fructe de padure). Vor avea loc si spectacole: Sambata, 30 iulie, vor evolua formatiile Romeo & Gipsy, Damian & Brothers - Filarmonika Romanes, iar duminica, 31 iulie, vor concerta Diana Bisinicu, alaturi de Aromanii.

In perioada 29-31 iulie se desfasoara Zilele Timisoarei. Din program: concerte Adi Barar Band, Compact, Play&Win, Narcotic Sound, Horia Brenciu, proiectie de filme si animatii 3D. Vezi programul complet aici.

Pe 30 iulie (31 iulie, in caz de vreme nefavorabila), are loc, la Pivnitele Mari (la Moacsa), Galopiada Secuiasca. Din program: tir cu arcul calare, dresaj ecvestru, concurs de atelaje. Detalii si program complet aici.

Sambata, 30 iulie, incepand cu ora 10:00, la Depozitul de armasari de la Dumbrava din comuna Timisesti (judetul Neamt), vor fi organizate plimbari calare cu "fugarii" Mariei Sale pe locul grajdurilor domnesti ale lui Stefan cel Mare. Detalii aici.

Pe 31 iulie, in Ploiesti (parcarea hipermarketului Carrefour), se desfasoara Campionatul National de Indemanare Auto. Ora inceperii: 10:00 (inceperea inscrierilor). Evenimentul se va termina in jurul orei 16:00, cu festivitatea de premiere. Incepand cu ora 11:00 soferii vor incepe antrenamentele cronometrate, iar de la ora 12.00 se va incepe concursul, prima parte.

Pana pe 8 august, pe Faleza Cazionului Constanta, se desfasoara targul de carte Kiliprim. Turistii prezenti pe litoral in aceasta perioada au la dispozitie 200 de metri patrati de carte, adica peste 5000 de titluri din toate domeniile: beletristica, hobby, carte pentru copii, autoeducare, arta, arhitectura si design, de la cele mai importante edituri romanesti si straine. Detalii aici.

Incepand de saptamana aceasta, turistii care se afla pe litoral pot admira o expozitie formata din 92 de ceasornice, sub titulatura "Calatorie in lumea ceasurilor de altadata". Exponatele pot fi vazute pana pe 15 decembrie, la Muzeul Militar National din Constanta. Detalii aici.

Persoanele care trec prin Sibiu in aceasta perioada pot vizita expozitia "Costumul sasesc de sarbatoare. Podoabe - eleganta si simplitate". Peste 150 de exponate din colectia de port si podoabe sasesti vor fi expuse intre 26 iulie si 18 septembrie la "Casa Hermes", Muzeul de etnografie Universala "Franz Binder". Vernisajul are loc pe 26 iulie.Printre exponate: o cutiuta de bijuterii din piele datata 1687 si reconstituirea impodobirii unei tinere sasoaice la sfarsitul secolului al XIX-lea. Detalii aici.

Concerte

Intre 29 si 30 iulie, in zona La Balta de langa orasul Aiud se desfasoara a doua editie a festivalului Ziua Recoltei. In cadrul evenimentului vor concerta trupe de punk, metal, hardcore, death metal si altele. Detalii aici.

In perioada 29-31 iulie, pe plaja Las Vegas din comuna Ghioroc (25 km de Arad), se desfasoara festivalul Ghiorock UltraFest, informeaza organizatorii. Din program: Truda, Negura Bunget, Timpuri Noi. In Ghioroc exista o traditie straveche in cultivarea vitei de vie, ce dateaza din secolul al XIII-lea. Detalii aici.

In perioada 29 - 30 iulie, la Gurasada Park (judetul Hunedoara) se desfasoara prima editie a festivalului Route 68 SummerFest. Timp de doua zile, pe cele doua scene ale festivalului vor artisti precum Implant Pentru Refuz, Luna Amara, Blazzaj, Vita de Vie, Suie Paparude, byron, Alternosfera, Guess Who si altii. Detalii aici.

Sambata, 30 iulie, ora 16:00, pe litoral (la Olimp) incepe Liberty Parade, cel mai important eveniment dance/house de strada din Romania. De aici, caravana va porni catre plaja dintre Venus si Saturn. Artisti prezenti la Liberty Parade: Cristi Stanciu, Liviu Hodor, DJ Kruger, Vali Barbulescu si altii. Invitat special: Sharam. Detalii aici.

Alte concerte

  • Vineri, 29 iulie - Cluj-Napoca - concert Emeric Imre la "Folk in Port cu Ionut Mangu" - Ceainaria La Port - 20:45 - str. Hermann Oberth - intrarea libera
  • Vineri, 29 iulie - Suceava - Aniversare "3 ani La Fierarie" cu Trupa Fara Zahar - La Fierarie - 21:30
  • Vineri, 29 iulie - Gura Humorului - concert Vasile Mardare - Pizzeria La Bomba
  • Sambata, 30 iulie - Bacau - concert Vasile Mardare (invitat Florin Monu) - Subway Pub - 21:30 - str. Marasesti nr. 12 - intrarea: 15 lei
  • Duminica, 31 iulie - Ramnicu Valcea - concert Antract - cu ocazia Zilelor Imnului - Splaiul Independentei - 21:00 - in aer liber
  • Duminica, 31 iulie - Navodari - concert Andrei Paunescu & Totusi - Zilele Orasului Navodari - Stadionul "Flacara" - 20:00
  • Duminica, 31 iulie - Ploiesti - concert Marius Matache&Folk Band Imperfect - Irish Pub The Shamrock