Bruschetta, aperitivul clasic italian si atat de cunoscut in lumea intreaga, se bazeaza pe ingrediente foarte simple: paine, usturoi, ulei de masline extra-virgin, rosii bine coape, busuioc proaspat. Pentru ca ingredientele sunt atat de simple, ele trebuie sa fie de cea mai buna calitate, pentru ca bruschetta sa fie cu adevarat deosebita. In unele zone din Italia, bruschetta se serveste fara toping, si este pur si simplu paine prajita, iar bruschetta este astfel modalitatea de a degusta productia de ulei de masline din anul respectiv. Noi va propunem azi o reteta foarte simpla, dar atat de delicioasa!

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preprare 30 min, dificultate redusa

  • 300g rosii cherry
  • o paine Ciabatta
  • 2 catei de usturoi
  • 60ml ulei de masline extra virgin Promienna
  • un varf sare Castello
  • un varf piper Kania
  • busuioc proaspat

Taiem painea felii de 1.5 cm grosime, o asezam in tava, o asezonam cu sare si piper, o stropim cu ulei de masline si o dam la cuptorul incins in prealabil la 180 ºC timp de 6-7 min sau pana feliile de ciabatta sunt foarte bine rumenite si aurii.

Taiem rosiile foarte marunt, cubulete si le lasam intr-o sita 5-6 minute, sa se scurga bine de apa. Asezonam rosiile cu sare si piper, adaugam usturoiul dat pe razatoarea mica, busuiocul taiat grosier si le stropim cu ulei de masline, amestecam bine si dupa ce painea s-a racit asezam compozitia de rosii pe paine prajita.

Serviti bruschetta imediat ce ati adaugat rosiile, pentru ca painea sa nu apuce sa se inmoaie. Pentru un plus de savoare, puteti pune pe fiecare bruschetta o felie de sunca cruda gourmet Linessa. Pofta buna!

Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl

Incearca si:

canapelele de zucchini, pizza cu un nou tip de blat