Primul reclamant la procesul de agresiune sexuală a lui Kevin Spacey de la Londra l-a descris pe actorul american ca fiind „un prădător” într-un interviu cu poliția difuzat luni în cadrul audierii, potrivit AFP.

Kevin SpaceyFoto: Yuki IWAMURA / AFP / Profimedia

Kevin Spacey, în vârstă de 63 de ani, este judecat de săptămâna trecută și pledează nevinovat la 12 acuzații de agresiune sexuală asupra a patru bărbați între 2001 și 2013, inclusiv din 2004, când era director al teatrului Old Vic din Londra.

În interviul înregistrat, bărbatul povestește că Kevin Spacey l-a agresat de mai multe ori, inclusiv în timp ce îl ducea cu mașina la o petrecere fastuoasă la începutul anilor 2000.

„M-a apucat atât de tare (de părțile mele intime) încât aproape am ieșit de pe șosea”, a explicat el. „L-am împins în portiera mașinii și i-am spus: 'Nu mai face asta sau te pocnesc'.

Potrivit acestuia, bărbații tineri și chipeși au fost avertizați în legătură cu comportamentul actorului, pe care l-a descris ca fiind „agresiv” și „foarte deranjat sexual”.

Li s-a spus să „fie atenți”. „Toată lumea știa că nu era în stare de nimic bun”.

Presupusa victimă, care nu a fost identificată din motive legale, s-a declarat „dezgustată” și a considerat „ridicole” întrebările avocatului actorului, Patrick Gibbs, cu privire la sexualitatea sa.

Răspunzând la întrebări în spatele ușilor închise, el și-a exprimat, de asemenea, „rușinea”.

„Nu s-a întâmplat nimic între noi, el m-a agresat”, i-a răspuns el avocatului actorului, negând că ar fi avut cel mai mic sentiment față de actor.

El a povestit poliției că atunci când i-a cerut lui Kevin Spacey să nu mai încerce să îl „pipăie”, actorul nu a spus nimic. „Pur și simplu a râs și a schimbat subiectul”, a explicat el.

Când a fost confruntat de poliție, el a explicat că nu a mai suportat să-l vadă pe Spacey pe ecran.

Actorul, care a câștigat două premii Oscar pentru rolurile sale din „American Beauty” și „Usual Suspects”, a fost descris săptămâna trecută ca fiind un „hărțuitor sexual” de către procuratură.

Două cazuri câștigate de Spacey

Acuzațiile au apărut în 2017, la începutul mișcării #MeToo, într-o perioadă în care Kevin Spacey se afla la apogeul faimei sale ca actor principal în serialul de succes al Netflix „House of Cards”.

În urma acestui incident, el a fost retras din serial și din alte proiecte în care urma să fie implicat.

În timpul anchetei, Kevin Spacey a negat aceste acuzații, spunând că unele au fost „inventate” și că alte acte descrise au fost „consensuale”.

Acuzat de asemenea de agresiune sexuală în Statele Unite, Kevin Spacey a fost găsit nevinovat de un tribunal civil din New York anul trecut. Iar în 2019, acuzațiile au fost retrase într-un alt caz.