Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute, dificultate redusa
- 700g sparanghel verde proaspat
- 30g unt Pilos
- 20ml ulei de masline Promienna
- o ceapa alba mica
- 2 catei de usturoi
- 2 cartofi mari
- 100g mazare congelata Chira
- 1 litru supa de pui/legume/apa
- 200ml smantana dulce pentru gatit Pilos
- 100g parmezan Lovilio
- sare Castello
- piper Mikado
Adaugam apoi sparanghelul, pe care il curatam si il taiem in bucati de cca 2 cm, cartofii curatati si taiat cubulete cat se poate de mici si mazarea. Turnam deasupra supa sau apa, condimentam cu sare si piper (in functie de cat de sarata este supa, folosim mai multa sau mai putina sare) si lasam totul sa fiarba pana legumele sunt moi. La final, adaugam smantana dulce si zema de lamaie, apoi dam supa prin blender si, daca dorim sa fie mai fina, o putem trece ulterior si printr-o sita.
In supa fierbinte adaugam parmezanul si amestecam bine, pana parmezanul este topit. Ca altenativa, puteti folosi gorgonzola in loc de parmezan, insa intr-o cantitate mult mai mica, fiind o branza cu o aroma foarte puternica. Supa crema de sparanghel cu parmezan se serveste fierbinte, alaturi de grisine, crutoane sau biscuiti sarati. Pofta buna!




Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl
Incearca si:
- Canapelele de zucchini, pizza cu un nou tip de blat
- Bruschetta, aperitivul clasic italian gustos si usor de preparat