O supa cremoasa, gata in mai putin de 30 de minute, plina de vitamine si imbogatita cu un strop de parmezan si o usoara tenta de lamaie. Cartofii o fac si mai consistenta si, pentru un plus de culoare, adaugam si o mana de mazare. Puteti folosi ca baza pentru supa apa sau, si mai bine, supa de pui sau de legume, pregatita in casa.

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 30 minute, dificultate redusa

  • 700g sparanghel verde proaspat
  • 30g unt Pilos
  • 20ml ulei de masline Promienna
  • o ceapa alba mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi mari
  • 100g mazare congelata Chira
  • 1 litru supa de pui/legume/apa
  • 200ml smantana dulce pentru gatit Pilos
  • 100g parmezan Lovilio
  • sare Castello
  • piper Mikado

Intr-o cratita incapatoare, in care urmeaza sa firbem supa, topim untul, adaugam uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt, pana devine translucida. La final, adaugam si usturoiul trecut prin presa sau tocat foarte marunt si le calim impreuna cateva secunde.

Adaugam apoi sparanghelul, pe care il curatam si il taiem in bucati de cca 2 cm, cartofii curatati si taiat cubulete cat se poate de mici si mazarea. Turnam deasupra supa sau apa, condimentam cu sare si piper (in functie de cat de sarata este supa, folosim mai multa sau mai putina sare) si lasam totul sa fiarba pana legumele sunt moi. La final, adaugam smantana dulce si zema de lamaie, apoi dam supa prin blender si, daca dorim sa fie mai fina, o putem trece ulterior si printr-o sita.

In supa fierbinte adaugam parmezanul si amestecam bine, pana parmezanul este topit. Ca altenativa, puteti folosi gorgonzola in loc de parmezan, insa intr-o cantitate mult mai mica, fiind o branza cu o aroma foarte puternica. Supa crema de sparanghel cu parmezan se serveste fierbinte, alaturi de grisine, crutoane sau biscuiti sarati. Pofta buna!

Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl

Incearca si: