Cântăreața irlandeză Sinead O'Connor, care a fost găsită moartă miercuri în locuința sa din Londra, termina un nou album, pregătea un turneu și plănuia să își aducă pe ecran autobiografia, au anunțat vineri agenții ei, potrivit AFP.

Sinead O'ConnorFoto: Fred TANNEAU / AFP / Profimedia

Nu au fost publicate detalii despre cauza morții artistei în vârstă de 56 de ani, care în trecut menționase gânduri suicidare. O autopsie a fost ordonată în cadrul anchetei.

„Sinead își încheia ultimul album, pregătea datele pentru un nou turneu în 2024 și examina oportunitățile unui film bazat pe cartea sa”, autobiografia „Rememberings”, au precizat agenții ei, Kenneth și Carl Papenfus, pe site-ul agenției lor, 67 Management.

„Minunat proiect în curs de desfășurare”, au precizat ei, exprimându-și susținerea față de familia cântăreței și recunoștința lor eternă față de cei care i s-au dedicat și au lucrat la aceste proiecte.

Moartea lui Sinead O'Connor, care a devenit o vedetă mondială în 1990 cu hitul „Nothing Compares 2 U”, compus de artistul american Prince, a provocat o avalanșă de omagii.

„Nu a fost indicată nicio cauză medicală a morții”, a precizat joi justiția, în timp ce poliția a declarat că „moartea nu este considerată suspectă”.

În 2022, fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis. La acea vreme, Sinead O'Connor a fost spitalizată după ce a postat pe rețelele de socializare că și ea se gândește la sinucidere.

Ea a apărut într-o înregistrare video postată la începutul lunii iulie pe rețeaua de socializare Twitter, redenumită „X”, în care vorbea despre durerea sa în urma sinuciderii fiului său și spunea că vrea să termine un nou album.

Pe lângă muzica sa, cântăreața era cunoscută pentru lupta sa împotriva abuzurilor sexuale în Biserica Catolică, pe care o acuză că nu a protejat suficient copiii.

În 1992, ea a rupt o imagine a Papei Ioan Paul al II-lea la un post de televiziune din Statele Unite.

Citește și: