Ricotta este o branza foarte cremoasa, moale, asemanatoare la gust cu urda noastra traditionala, insa cu note mai dulci, ceea ce o face perfecta atat pentru deserturi cat si pentru reteta ca si cea de azi, unde ricotta si mazarea fac impreuna o pasta cremoasa si delicioasa, perfecta pentru crostini sau paine prajita in general. Este gustarea ideala pentru picnic sau gratar pe timpul verii dar si o gustare hranitoare si satioasa in sezonul rece.

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 30 minute, dificultate redusa

Ingrediente pentru crostini:

  • o paine ciabatta sau 2 baghete frantuzesti
  • 20ml ulei de masline extra virgin Primadonna
  • sare Castello
  • piper Mikado
  • praf de usturoi Mikado
  • boia dulce Mikado

Ingrediente pentru crema:

  • 300g mazare Chira
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 50ml ulei de masline extra virgin Primadonna
  • un catel de usturoi
  • 15ml miere
  • 150g ricotta Merivio
  • frunzulite de menta proaspata
  • sare Castello
  • piper Mikado

Fierbem mazarea congelata in apa cu sare, pana boabele sunt moi si le putem strivi intre degete. Cat timp fierbe mazarea, taiem ciabatta sau bagheta frantuzeasca felii, o ungem cu ulei de masline pe ambele parti, folosind o pensula de patiserie sau de silicon. Condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si boia dupa gust, apoi asezam feliile in tava, pe hartie de copt si le coacem in cuptorul incins la 180°C, 10-12 minute sau pana sunt frumos rumenite. Le intoarcem o data in timpul coacerii, ca sa ne asiguram ca se rumenesc uniform.

Cand mazarea este fiarta, o scurgem de apa si o punem in blender, alaturi de uleiul de masline, sare, piper si usturoi si amestecam de cateva ori, pe functia pulse, pana mazarea este maruntita insa nu ca o pasta. Dorim sa avem o crema cu textura, deci nu amestecam in continuu cu blenderul. Adaugam mierea, zeama si coaja de lamaie si mai amestecam putin. Potrivim la gust de sare si piper.

Pentru servire, ungem fiecare felie de paine prajita cu un strat generos de ricotta si apoi un strat de crema de mazare. Daca doriti ca mazarea sa fie si mai cremoasa, puteti adauga ricotta si in crema de mazare si sa amestecati mai mult cu blenderul, pana mazarea este complet macinata si compozitia are textura de pasta. Pofta buna!

Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl

Incearca si: