"Crostini" inseamna in italiana "cruste mici" si se refera la felii mici de paine, prajite pana devin foarte crocante si servite cu diverse toping-uri: branzeturi, mezeluri crud-uscate, legume sau pur si si simplu stropite cu putin ulei de masline si asezonate cu ierburi aromatice. Crostini difera de bruschetta prin dimensiunea painii folosite (la bruschetta feliile de paine sunt mari) dar si prin toping-uri. Tapenade este un preparat pe baza de diverse tipuri de masline, capere, file de ansoa si ulei de masline, fie tocate foarte marunt, fie sub forma de pasta. Aceasta combinatie - crostini tapenade - este nu doar delicioasa, dar si foarte satioasa si se pregateste foarte rapid. Pentru un plus de savoare, puteti unge feliile de paine prajita cu un strat subtire de crema de branza natur.

Ingrediente pentru 4 portii:

Timp de preparare 20 min, dificultate redusa

  • 250g masline negre Baresa
  • 250g masline verzi fara Baresa
  • 3 catei de usturoi
  • 30ml ulei de masline extrea vigin Primadonna
  • un varf sare Castello
  • un varf piper Mikado
  • o lingura capere
  • 150g rosii cherry

Este ideal sa folosim masline fara samburi pentru reteta de tapenade. Scurgem foarte bine maslinele de apa si le dam prin blender, alaturi de uleiul de masline, sare, piper si capere. Atentie insa, daca nu doriti sa aveti o pasta de masline, folositi functia pulse a blenderului si macinati maslinele in reprize scurte, pana obtineti textura dorita. Punem apoi maslinele tocate intr-un bol si adaugam restul de ingrediente: usturoiul trecut prin presa si rosiile cherry tocate marunt. Amestecam si potrivim la gust de sare si piper. Pentru un plus de aroma, puteti adauga file de ansoa sau sardine. Pofta buna!

Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl

Incearca si: