Ingrediente pentru 4 portii:
Timp de preparare 20 min, dificultate redusa
- 250g masline negre Baresa
- 250g masline verzi fara Baresa
- 3 catei de usturoi
- 30ml ulei de masline extrea vigin Primadonna
- un varf sare Castello
- un varf piper Mikado
- o lingura capere
- 150g rosii cherry
Este ideal sa folosim masline fara samburi pentru reteta de tapenade. Scurgem foarte bine maslinele de apa si le dam prin blender, alaturi de uleiul de masline, sare, piper si capere. Atentie insa, daca nu doriti sa aveti o pasta de masline, folositi functia pulse a blenderului si macinati maslinele in reprize scurte, pana obtineti textura dorita. Punem apoi maslinele tocate intr-un bol si adaugam restul de ingrediente: usturoiul trecut prin presa si rosiile cherry tocate marunt. Amestecam si potrivim la gust de sare si piper. Pentru un plus de aroma, puteti adauga file de ansoa sau sardine. Pofta buna!





Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl
Incearca si:
- Canapelele de zucchini, pizza cu un nou tip de blat
- Bruschetta, aperitivul clasic italian gustos si usor de preparat
- Crema de sparanghel cu parmezan, o supa plina de vitamine, gata in mai putin de 30 de minute
- Crostini cu mazare si ricotta, o gustare hranitoare si usor de preparat
- FOTO Incearca reteta saptamanii de la LIDL: Frigarui de pui cu ananas, o masa cu iz exotic care se pregateste foarte usor