​​Salata Caprese este una dintre cele mai cunoscute salate din Italia: felii de mozzarella, rosii si busuioc verde, asezonate cu sare, piper si ulei de masline. Ce o face atat de speciala este imbinarea aromelor, arome pe care le-am pus impreuna intr-un preparat rapid si santos, pe gustul tuturor –Pui Caprese la cuptor: felii de piept de pui, rulate cu pesto de busuioc, felii de rosii si mozzarella, rumenite la cuptor si perfecte alaturi de o salata.

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare 30min, dificultate redusa

- 500g file piept de pui

- 100g pesto alla Genovese Baresa

- 200g mozzarella Lovilio

- 250g rosii cherry

- sare Castello (un varf)

- piper Mikado (un varf)

Spalam carnea de pui si o taiem in felii de cca 1 cm grosime, folosind un cutit bine ascutit. Batem putin carnea, exact ca si pentru snitele, apoi o asezonam cu sare si piper dupa gust. Ungem fiecare felie de carne cu un strat subtire de pesto alla Genovese si asezam in mijloc un bastonas de mozzarella si jumatati de rosii cherry. Rulam carnea de pui in jurul umpluturii, astfel incat sa avem un rulou, pe care il fixam folosind o scobitoare. Asezam rulourile de pui in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 180°C timp de 20-25 minute sau pana rulourile sunt frumos rumenite. Pofta buna!

Pesto alla Genovese este un sos pe baza de busuioc, parmesan, usturoi, ulei de masline si samburi de pin, care se potriveste perfect cu orice tip de paste. Numele lui provine de la “pestare”, care inseamna in dialectal genovez “a strivi” si se refera la metoda originala folosita pentru a face pesto: toate ingredientele erau strivite intr-un mojar de marmura.

Incearca si: