Salatele calde sunt potrivite atat in sezonul rece cat si in sezonul cald, fiind o masa in sine sau o garnitura perfecta alaturi de un gratar de peste sau de pui. Zucchini sunt foarte aromati si perfecti pentru astfel de salate, desi, din punt de vedere botanic, sunt fructe si nu legume. Puteti folosi zucchini si in supele crema, pentru frigarui, umpluti cu diverse branzeturi sau carne si, bineinteles, dati pe razatoare pentru faimoasa “Zucchini bread” sau Chec cu dovlecel.

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preprare 30 min, dificultate redusa

  • 30ml ulei de masline Primadonna
  • 2 catei de usturoi
  • 4 zucchini taiati cubulete
  • 250g porumb Freshona
  • zeama de la o lamaie
  • un varf busuioc Mikado
  • un varf cimbru Mikado
  • un varf oregano Mikado
  • un varf sare Castello
  • un varf piper Mikado
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 50g parmesan Lovilio

Intr-o tigaia incapatoare, incingem uleiul de masline si adaugam usturoiul tocat marunt sau trecut prin presa de usturoi. Nu trebuie sa prajim usturoiul, il tinem pe foc doar cateva secunde, cat sa isi elibereze aroma, pentru ca usturoiul devine foarte amar cand incepe sa se rumeneasca. La cateva secunde dupa ce am adaugat usturoiul, punem si zucchini taiati cubulete. Este foarte important sa spalati bine zucchini si sa ii adaugati in mancare cu tot cu coaja, aceasta fiind nu doar plina de vitamine si nutrienti, dar si foarte aromata. Calim zucchini pana sunt moi si usor rumeniti, apoi adaugam si porumbul, pe care il scurgem foarte bine de apa din conserva. Amestecam, condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice dupa gust si, la final, adaugam patrunjelul verde si parmesanul.

Salata calda de zucchini poate deveni foarte usor un preparat vegetarian, daca omitem parmesanul. Este delicioasa alaturi de felii de paine prajita, toast, crostini sau grisine. Pofta buna!

Incearca si: