​​Salata cu surimi si ton este o salata foarte aromata, care se pregateste rapid si poate fi consumata ca atare, fiind satioasa si hranitoare. Surimi inseamna in japoneza “carne tocata” si este de fapt o pasta din carne de peste, modelata sub diverse forme , dar cele mai comune sunt bastonasele, cele pe care le folosim si noi in salata de azi. Datorita aromelor asemanatoare, surimi se potriveste perfect alaturi de ton iar porumbul da o textura crocanta salatei, la fel ca si apio sau tijele de telina, care au o aroma deosebita si isi pastreaza textura in orice salata.

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 15 minute, dificultate redusa

  • 150g file de ton in suc propriu Nixe
  • 200g surimi Vici
  • 250g porumb Freshona
  • o ceapa rosie medie
  • 3 tija apio
  • 100g iaurt grecesc Pilos
  • o lingurita zeama de lamaie (5ml)
  • sare Castello
  • piper Mikado

Surimi Vici se decongeleaza foarte usor, fie lasand pachetul cateva ore pe blatul din bucatarie sau peste noapte in frigider. Cand batoanele surimi sunt decongelate, pregatim si restul ingredientelor: scurgem tonul si porumbul din conserva, taiem marunt ceapa si tijele de apio si le asezam pe toate intr-un bol incapator. Dressingul pentru salata este foarte simplu: iaurt grecesc, care este cremos si leaga foarte bine salata, avand insa mult mai putine calorii decat maioneza, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Amestecam toate ingredientele pentru dressing si cele pregatite pentru salata si masa este pregatita!

Salata cu surimi si ton merge perfect alaturi de felii de paine prajita, cum este painea ciabatta, painea cu masline sau cea cu seminte. Apio si telina fac parte din aceeasi familie, insa tijele de apio au o aroma mai putin pregnanta decat telina, avand un gust mai dulceag. Daca inlocuiti tijele de apio cu unele de telina, folositi jumatate din cantitate sau puteti folosi radacina de telina, curatata foarte bine de coaja si data pe rezatoarea mare. Pofta buna!

Incearca si: