Material prezentat de LIDL

FOTO Incearca reteta saptamanii de la Lidl: Salata cu surimi si ton, aromata si usor de pregatit

de     Smile Media
Luni, 6 iunie 2016, 10:13 Reteta Lidl

Salata cu surimi si ton
Foto: Bucataria LIDL
​​Salata cu surimi si ton este o salata foarte aromata, care se pregateste rapid si poate fi consumata ca atare, fiind satioasa si hranitoare. Surimi inseamna in japoneza “carne tocata” si este de fapt o pasta din carne de peste, modelata sub diverse forme , dar cele mai comune sunt bastonasele, cele pe care le folosim si noi in salata de azi. Datorita aromelor asemanatoare, surimi se potriveste perfect alaturi de ton iar porumbul da o textura crocanta salatei, la fel ca si apio sau tijele de telina, care au o aroma deosebita si isi pastreaza textura in orice salata.

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 15 minute, dificultate redusa

  • 150g file de ton in suc propriu Nixe
  • 200g surimi Vici
  • 250g porumb Freshona
  • o ceapa rosie medie
  • 3 tija apio
  • 100g iaurt grecesc Pilos
  • o lingurita zeama de lamaie (5ml)
  • sare Castello
  • piper Mikado

Surimi Vici se decongeleaza foarte usor, fie lasand pachetul cateva ore pe blatul din bucatarie sau peste noapte in frigider. Cand batoanele surimi sunt decongelate, pregatim si restul ingredientelor: scurgem tonul si porumbul din conserva, taiem marunt ceapa si tijele de apio si le asezam pe toate intr-un bol incapator. Dressingul pentru salata este foarte simplu: iaurt grecesc, care este cremos si leaga foarte bine salata, avand insa mult mai putine calorii decat maioneza, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Amestecam toate ingredientele pentru dressing si cele pregatite pentru salata si masa este pregatita!

Salata cu surimi si ton merge perfect alaturi de felii de paine prajita, cum este painea ciabatta, painea cu masline sau cea cu seminte. Apio si telina fac parte din aceeasi familie, insa tijele de apio au o aroma mai putin pregnanta decat telina, avand un gust mai dulceag. Daca inlocuiti tijele de apio cu unele de telina, folositi jumatate din cantitate sau puteti folosi radacina de telina, curatata foarte bine de coaja si data pe rezatoarea mare. Pofta buna!















Incearca si:


Citeste mai multe despre   



















5251 vizualizari

  • -4 (6 voturi)    
    mai ales tonul de crescatorie (Luni, 6 iunie 2016, 11:13)

    IancuJianu [utilizator]

    crescut cu "crantze" precum animalele de companie, e "sanatos" tare.
    http://www.foodpolitics.com/2012/10/my-quick-visit-to-a-salmon-farm-in-norway-a-brief-report/
    • -5 (11 voturi)    
      ala (Luni, 6 iunie 2016, 11:50)

      dum_i [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

      ala e somon

      Tonul e pestele ala aflat pe cale de disparitie din cauza vanatorii scapate de sub control.

      Oricum, Lidl surprinde mereu cum retete care mai de care mai putin romanesti. In conditiile in care bucataria romaneasca este printre cele mai savuroase din lume.
      • +7 (11 voturi)    
        no shit (Luni, 6 iunie 2016, 12:42)

        tearoftime [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

        de unde ai scos-o pe asta cu "printre cele mai savuroase din lume"?
        Trecand peste nationalismul gol, poate vei afla si tu candva ca din pacate Romania nu are traditie in rafinamente culinare.
        Si nici nu ar avea cum cat timp noi ne parjoleam campiile si otraveam fantanile in timp ce in vestul europei construiau castele grandioase si dadeau banchete cu preparate care mai de care mai sofisticate.
        Si eu sunt nationalist, dar sunt si gurmand... si cu parere de rau trebuie sa spun ca aici avem niste lipsuri "istorice" mari.
        Cat despre surimi, este un fel de "parizer" din peste, adica pasta se face din toate resturile posibile care nu intra la conserva sau nu se pot utiliza in alt scop... de evitat consumul pe cat posibili.
      • +4 (10 voturi)    
        ha ! (Luni, 6 iunie 2016, 14:04)

        VasilescuA [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

        "bucataria romaneasca este printre cele mai savuroase din lume" - asta-i din categoria VVP, "mandri ca suntem romani" ?
        Ar fi bine sa fie asa... Bucataria romaneasca consta in cateva feluri de mancare, nu foarte multe, majoritatea preluate de prin vecini sau de la turci si "imbunatatite" cu multa grasime. Strainii sunt oripilati de cat de grase sunt mancarurile romanesti. Cu exceptia salatei de vinete (turceasca la origine), care face furori.
        Cat despre Lidl, bravo lor ca ne dau retete straine, ca pe alea romanesti le cam stim.
      • -2 (4 voturi)    
        ai o logica "beton" (Luni, 6 iunie 2016, 18:35)

        ampersand [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

        Explica-mi care-ar fi rostul ca, in Romania, Lidl sa faca reclama mancarurilor romanesti - implicit, cunoscute si consumate de toti romanii - si nu mancarurilor straine.
      • +1 (3 voturi)    
        dum-i (Marţi, 7 iunie 2016, 20:48)

        tudorr [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

        Prietene, nu exista "bucatarie romaneasca", toate borsurile, sarmalele, soricii si ce mai vrei tu exista peste tot in lume!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă