NATURAL
Science (Not So New) News: ���Savan��ii au aflat un secret simplu pentru o via���� mai lung�� ��i s��n��toas��: nu fi s��rac! S-a confirmat ��tiin��ific: s�� fii bogat aduce beneficii. ��i acestea nu înseamn�� neap��rat caviar, ma��ini atr��g��toare ��i case elegante. În fapt, conform unui studiu publicat s��pt��mâna trecut�� în respectabila revist�� Journal of Gerontology, vie��i lungi ��i s��n��toase îi a��teapt�� pe cei care ��i le pot permite.
Cafeaua poate c�� nu spore��te creativitatea, dar face ceva poten��ial chiar mai bun ���În vreme ce cafeaua aduce beneficii imense pentru s��n��tate (reduce riscul de diabet, Parkinson, boli cardiace, cancer), exist�� unele controverse despre cum afecteaz�� creativitatea. Unii oameni de ��tiin���� cred c�� o reduce, conform unui articol publicat de Maria Konnikova în The New Yorker.
VIDEO Un motan din Los Angeles s-a luat la b��taie cu trei coio��i ��i a reu��it s��-i alunge din curtea st��pânei sale Un motan din California s-a luat la b��taie cu trei coio��i care intraser�� în curtea st��pânei sale, el reu��ind s��-i alunge pe intru��i, scriu ziarele americane.
Nutri��ioni��tii primesc o nou�� lovitur��: un mic dejun bogat în gr��simi contribuie la pierderea în greutate Un mic dejun bogat în gr��simi contribuie la pierderea în greutate mai mult decât unul bazat pe carbohidra��i, spune un nou studiu. Gr��simea consumat�� diminea��a stimuleaz�� descompunerea gr��simii corporale, dar carbohidra��ii nu amelioreaz�� metabolismul gr��similor sau pe cel energetic. Vechea zical�� c�� ar trebui „s�� m��nânci diminea��a ca un rege, la prânz ca un prin�� ��i seara ca un cer��etor” este un sfat folositor.
VIDEOREPORTAJ Inedit în Bucure��ti: Papagali exotici liberi, în Parcul Tineretului/ Cum era ”Valea Plângerii” ��i de ce a fost construit parcul pe o fost�� groap�� de gunoi Zilnic, câ��iva oameni curio��i se strâng în Parcul Tineretului, pentru a vedea papagalii exotici. Un lucru neobi��nuit pentru Bucure��ti, dar p��s��rile s-au adaptat la condi��iile de aici. Cel mai probabil, papagalii au fost elibera��i inten��ionat de proprietari sau au reu��it s�� evadeze din colivie, fiind foarte inteligen��i - sus��ine biologul Dani Dr��gan, de la Societatea Ornitologic�� Român��. De altfel, Parcul Tineretului are o istorie captivant��: a fost construit pe ”Valea Plângerii”, într-o fost�� a groap�� de gunoi. Cei care au copil��rit în acest loc au povestit, pentru Hotnews.ro, cât de înfrico����toare era aceast�� zon�� ��i cum au reu��it comuni��tii s�� o tranforme în parcul cu cea mai mare suprafa���� din Bucure��ti.
VIDEO Noi imagini cu puii de panda uria��, n��scu��i în gr��dina zoologic�� de la Berlin. Cum arat�� la trei luni Gr��dina zoologic�� din Berlin a publicat noi imagini cu gemenii panda uria��, n��scu��i la începutul lunii septembrie. Puii nu vor r��mâne la gr��dina zoologic��, ci se vor întoarce în China, dup�� doi-patru ani, potrivit termenilor în��elegerii încheiate între cele dou�� p��r��i.
De ce ajung ur��ii s�� fie lovi��i de ma��ini în România? Un urs din Harghita, lovit grav de o ma��in��, a agonizat pe marginea drumului 18 ore înainte ca autorit����ile s�� ia o decizie în ceea ce-l prive��te. Nu este prima întâmplare de acest gen care are loc în România: animale s��lbatice ajung cumva în calea ma��inilor sunt lovite ��i de multe ori sfâr��esc în chinuri. De ce se întâmpl�� acest lucru?
Sunt ou��le benefice pentru s��n��tatea noastr�� sau sunt o cauz�� a bolilor de inim��? Dac�� ar fi s�� g��sim o mâncare perfect��, ou��le ar fi un concurent serios la primul loc. Acestea sunt u��or de g��sit ��i g��tit, sunt ieftine ��i pline de proteine. Totu��i, sunt un aliment controversat din cauza nivelului mare de colesterol, potrivit BBC.
În Ungaria, pâinea smart este îmbog����it�� cu vitamine / Efectele benefice, recunoscute ca inven��ie La Marele Premiu Maghiar pentru Inovare din acest an a fost selectat�� pe lista celor 40 de inova��ii recunoscute, realizate în Ungaria, ��i concep��ia Smart Alimente. Inventatorul Tamás Szakács a declarat ziarului "Magyar Nemzet" despre pâinea inteligent�� c��, în cazul acestor alimente, nu trebuie renun��at la unele ingrediente, ci trebuie ad��ugate componente speciale care sunt benefice pentru s��n��tate, citeaz�� Rador.
Imagini spectaculoase cu delfini escortând o ambarca��iune Zeci de delfini au fost surprin��i înotând, în joac��, în jurul unei b��rci, pe coasta californian��, relateaz�� Reuters.
Imagini: Un ��arpe cu trei ochi, g��sit pe o autostrad�� din Australia Autorit����ile care se ocup�� de fauna s��lbatic�� au f��cut publice fotografii cu un ��arpe cu trei ochi, g��sit pe o autostrad�� din Australia, relateaz�� BBC.
VIDEO Un urs, filmat în timp ce se plimba pe DN2D Un urs a fost filmat plimbându-se pe DN2D Ojdula - Târgu Secuiesc de un jurnalist sportiv g��l����ean. Mamiferul s-a oprit dup�� gardul de protec��ie al drumului uitându-se, pe sub parapet, la ma��ina care trecea pe lâng�� el.
FOTO Prietenie neobi��nuit�� între un motan ��i o oaie, la Gala��i O prietenie neobi��nuit�� s-a legat între o oaie ��i un motan, care sunt pacien��i la Spitalul Animalelor Orfane din Gala��i. Oaia a ajuns la spital sfâ��iat�� de câini, iar dup�� ce a fost operat�� de medicii veterinari ��i a stat cu perfuzii, motanul a supravegheat-o permanent, relateaz�� Mediafax.
VIDEO Specie pe cale de dispari��ie: Una dintre cele patru exemplare de broasc�� ��estoas�� gigant Yangtze a murit Posibil singura femel�� din specia broa��telor ��estoase gigant cu carapace moale Yangtze a murit la o gr��din�� zoologic�� din China, l��sând doar trei supravie��uitori ai acestei specii, relateaz�� BBC.
Marea Barier�� de Corali sufer�� un declin dramatic - studiu Num��rul de corali noi de pe Marea Barier�� de Corali din Australia a sc��zut cu 89% de la procesele de albire f��r�� precedent din 2016 ��i 2017, arat�� un studiu ��tiin��ific publicat joi în revista Nature, citat de BBC.
FOTO VIDEO Explozie de culori în de��ertul Californiei, dup�� ce florile au ”invadat” pentru al doilea an consecutiv zona Anza-Borrego De��ertul Anza-Borrego din sudul Californiei a devenit scena unei explozii de culoare, dup�� ce ploile abundente urmate de temperaturi calde au provocat înflorirea mai multor specii de flori s��lbatice, relateaz�� Time.
Un leopard negru, extrem de rar, fotografiat în Africa Un extrem de rar leopard negru a fost fotografiat pentru prima dat�� în circa 100 de ani în Africa, dup�� ce timp de decenii a fost subiectul legendelor ��i pove��tilor din jurul focului, scrie The Guardian.
Cel mai b��trân b��rbat din lume a murit în Japonia Cel mai b��trân b��rbat din lume a murit la domiciliul s��u dintr-o sta��iune balneo-climateric�� de pe principala insul�� japonez��, Hokkaido, noteaz�� Guardian.
Luni este Blue Monday. De ce este considerat�� cea mai deprimant�� zi a anului A treia zi de luni din ianuarie este considerat�� cea mai deprimant�� zi din întregul an, ea fiind denumit�� în ����rile de limb�� englez�� ”Blue Monday”. Anul acesta, ea pic�� pe 21 ianuarie, scrie Sunday Express.
Cel mai celebru cangur din lume, musculosul Roger, a murit la vârsta de 12 ani Roger, musculosul cangur ce a ajuns celebru dup�� ce o fotografie cu el zdrobind o g��leat�� de metal de parc�� ar fi un pahar de hârtie a devenit viral�� în 2015, a murit la vârsta de 12 ani, scrie Guardian.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Străzile din București....
Doi polițisti găsesc un cadavru pe strada Edgar Quinet din București... Scoate unul dintre ei actele să completeze raportul și scrie acolo:-Bărbat de 45 de ani, ucis cu multiple lovituri de cuțit...
Bancul zilei: Vânătoarea unui prinț... din poveste
Un prinț... din poveste se duce in padure sa vaneze ursi. Vede ursul brun, duce pusca la ochi, trage si... In acelasi timp, simte o bataie pe umar, se intoarce si vede un urs uriaș care ii spune:- Omule, ai doua optiuni...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by