Salata de oua este un preparat delicios, considerat insa greu pentru sistemul digestiv si nu foate prietenos cu dieta din cauza sosului de maioneza specific. Noi va propunem o varianta mult mai light, insa la fel de savuroasa, in care inlocuim maioneza cu iaurtul grecesc, insa sosul ramane la fel de cremos pentru ca adaugam avocado. Avocado este ceea ce nutritionistii numesc un super-aliment, foarte bogat in grasimi monosaturate, acid oleic, luteina si vitamina E si foarte usor de intergrat in orice dieta: il puteti folosi in sosurile reci pentru paste, fiindca este atat de cremos, il puteti folosi in smoothie pentru micul dejun, il puteti servi pe toast alaturi de somon afumat si, bineinteles, in faimoasa salata pe baza de avocado – guacamole.

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare 15 minute, dificultate redusa

- un avocado mare

- 5 oua

- 100g file de ton in ulei de masline Nixe

- 50g iaurt natur in stil grecesc Pilos

- un varf sare Castello

- un varf piper Mikado

Cum alegem avocado? Un avocado bine copt are coaja lucioasa si este moale la atingere. Daca avocado este tare cand il cumparam din magazin, ajunge sa il lasam cateva zile pe blatul de bucatarie pentru a se coace sau, pentru a grabi procesul de coacere, il tinem intr-o punga de hartie inchisa la culoare, alaturi de doua mere rosii, bine coapte. Cand avocado este bine copt, il taiem pe jumatate, fara a-l curata de coaja, apoi, cand il despicam, folosim cutitul pentru a indeparta foarte usor samburele. Un avocado bine copt se desprinde foarte usor de coaja, cu ajutorul unei linguri.

Asezam avocado intr-un bol si il strivim, folosind furculita. Nu il dam prin blender, pentru ca devine prea pastos. Adaugam ouale fierte tari si date pe razatoarea mare si tonul, pe care il scurgem foarte bine de ulei si il maruntim cu furculita. Adaugam iaurtul, sare si piper dupa gust si amestecam.

Pentru un plus de savoare, puteti adauga in salata si o lingura de ceapa rosie toacata foarte fin si zeama de lamaie dupa gust. Puteti servi salata pe crackers, biscuiti sarati sau paine prajita.

Pofta buna!

Incearca si: