NATURAL
Etnolog bulgar: Ideea cozonacului de Paste in Bulgaria a fost importata din Romania Ideea cozonacului pe care bulgarii il prepara in mod traditional pentru masa de Paste ar fi fost importata din Romania in urma cu aproximativ un secol, spune un etnolog bulgar, citat de Novinite.
FOTOGALERIE Narcis, una dintre cele cinci acvile tipatoare, monitorizate prin satelit de Societatea Ornitologica Romana, s-a intors din migratie Narcis, una dintre cele cinci acvile tipatoare mici, monitorizate prin satelit de Societatea Ornitologica Romana, s-a intors din migratie pe 3 aprilie. Din toamna, cand a plecat in tarile calde, pana in prezent, cand s-a intors in tara, in zona muntilor Fagaras, pasarea a parcurs 26.032 km.​Click pe FOTOGALERIE pentru a vedea harta migratiei
Studiu Mercury Research: Peste trei sferturi dintre romanii care tin post nu consuma bauturi alcoolice inainte de Paste Aproape 50% dintre romanii cu varsta peste 14 ani tin post, iar femeile fac asta intr-o masura mai mare decat barbatii (57% fata de 40%), arata un studiu realizat de Mercury Research si remis redactiei HotNews.ro. Credinta si normele religioase reprezinta motivatiile cele mai des intalnite pentru persoanele care tin post (70%) si doar 5% nu tin post pentru ca nu sunt credinciosi.
Migratia de primavara: pe cand si in Romania? Foto: AgerpresPotrivit SpringAlive, se pare ca migratia de primavara se intampla chiar acum, peste tot in Europa Centrala si de Est, mai putin in… Romania. Iubitori de natura si pasionati in ale ornitologiei au anuntat sosirea a zeci de pasari migratoare in tarile lor. 53 de berze au fost reperate in Polonia, 27 in Cehia, 19 in Grecia, 12 in Belarus si Ungaria, 8 in Bulgaria, 7 in Lituania, 5 in Ucraina… Nu si la noi… Suntem convinsi, totusi, ca primavara a sosit si pe meleagurile mioritice si sta pitita in vreun grajd din Moldova ori agatata de-un stalp de telegraf prin Transilvania, numai ca, pacatele noastre, n-are cine s-o observe… atat suntem de preocupati cu mandatorii si nobile activitati de asigurare a traiului zilnic…
Brie - Regina branzeturilor franceze Legenda spune ca in toiul revolutiei franceze, Ludovic al XVI-lea si Maria Antoaneta se opreau la un han in apropierea orasului Meaux pentru a mai gusta o ultima data din miezul untos al unui tip de branza cu mucegai. Obsesia regilor si, implicit, a gastronomiei franceze pentru branza Brie o scoate in fata celor peste 400 de referinte existente in Franta, conducand spre un titlu previzibil: regina branzeturilor franceze.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Atelier de gatit pentru cei mici Lipsa de timp, jobul stresant, oboseala sau poate plictiseala pot ajunge, la finalul zilei, sa se transforme intr-o alimentatie dezechilibrata pentru copil. Cartofii prajiti sunt usor de facut, fast-food-ul are un gust mai bun decat o ciorba, chipsurile sunt mai cool decat un sandvis. Asta este viziunea pe care vrei s-o aiba copilul tau asupra mancarii? Si asta este educatia alimentara pe care vrem s-o aiba copiii nostri pe masura ce se maturizeaza?
Reportaj: Saracie? Criza alimentara? Peste 179 de kg de alimente pe persoana ajung la pubela in fiecare an In Europa mormane de alimente sunt aruncate la gunoi in fiecare an. 179 de kilograme de persoana ajung la pubela. Asta fara a lua in considerare risipa din agricultura si din pescuit. Un reportaj EuroparlTV.
Oda curiozitatii in 20 de versuri Articolul de mai jos este un omagiu adus curiozitatii. Adica acelui impuls datorita caruia intram de multe ori in belele (ca in povestile cu "poti intra in orice incapere a palatului, numai in aceea nu..."). Insa, de cele mai multe ori, curiozitatea ne face mai constienti de ceea ce ne inconjoara si, implicit, de noi insine. Ce are curiozitatea cu nutritia?
"Vinul bio", noi reguli de productie. Acidul sorbic si desulfitarea nu vor fi permise Noile norme sunt mai transparente si faciliteaza recunoasterea produsului de catre consumatori. Acidul sorbic si desulfitarea nu vor fi permise, nivelul sulfitilor din vinul organic trebuind sa fie cu cel putin 30-50 mg/l mai mic decat la vinul obtinut prin metode conventionale (in functie de continutul de zahar rezidual).
Ursii de la Gradina Zoologica din Targu Mures au prevestit ca iarna mai dureaza inca 6 saptamani, pentru ca si-au vazut umbra Cei sapte ursi care traiesc in semi-rezervatia naturala de la Gradina Zoologica din Targu Mures au prevestit, joi, ca iarna va continua inca cel putin sase saptamani, intrucat si-au vazut umbra, relateaza Agerpres.
VIDEO Casa de ceai Tsuen - cea mai veche ceainarie din lume Magazinul de ceai Tsuen din Uji se afla in acelasi loc inca din 1160. In cele opt secole de existenta, familia Tsuen a pregatit ceaiul pentru milioane de calatori, samurai nobili si shoguni. Generatiile cu numarul 23 si 24 ii asigura continuitatea in epoca Internetului.  Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Dirijorul de whisky - despre single malt cu maestrul distilier Richard Paterson Fara exagerari, maestrul distilier este vedeta din culisele oricarui producator de whisky. Un profesionist al degustarii, expertul este persoana cea mai in masura de a vorbi despre trecutul, prezentul si viitorul distilatului. Richard Paterson a impartasit experienta sa de 40 de ani petrecuti in slujba unei marci cu traditie in productia whiskyului single malt scotian.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Ambasadorul Marii Britanii: Mancarea romaneasca este minunata "Mancarea romaneasca este minunata. Este naturala, este de obicei organica, cu un continut scazut de chimicale si sare", a scris ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, intr-o postare pe blogul sau, incercand sa explice de ce Romania este tara cu cei mai putini obezi din UE. Posibile explicatii: faptul ca peste 40% din populatia Romaniei traieste in zone rurale, dar si faptul ca multi dintre locuitorii de la oras au rude la sat sau detin proprietati la tara unde se pot retrage in weekend.
​FOTOGALERIE Padurea Pustnicu - ceata de noiembrie La marginea Bucurestiului se gaseste o padure mai putin umblata: Pustnicu. La sfarsit de noiembrie, intr-o dimineata cetoasa, culorile, umbrele si lumina laptoasa transforma padurea intr-un loc fermecat, cu siluete misterioase de copaci, reflexii ciudate in apa si pasari neidentificate care isi iau zborul de pe lac in zgomot de aripi.
FOTOGALERIE Picnic la Mogosoaia La mica distanta de Bucuresti se gaseste unul dintre cele mai frumoase locuri in care poti petrece o zi de week-end, caci Mogosoaia le are pe toate: un palat brancovenesc, un muzeu si expozitii de arta, lac, flori, parc si multa istorie. Daca acum cativa ani domeniul nu beneficia de foarte multa atentie, cu o gradina salbaticita in jurul arborilor batrani, sparturi in zidul care inconjura parcul si un Lenin ce se odihnea in spatele zidului inalt, in ultima vreme lucrurile s-au schimbat foarte mult.
Provocarea saptamanii: Culorile toamnei Toamna este trista si monotona? Nicidecum daca ne luam dupa feeria de culori pe care ni le ofera. Verdele, galbenul, rosul si ruginiul, pe fundalul unui cer albastru ori plumburiu, se transforma intr-un amestec fermecator. Si de aceasta data a trebuit sa facem o selectie riguroasa si sa pastram numai 36 de fotografii dintre cele trimise de dumneavoastra.
VIDEO Parmigiano-Reggiano - cum se fabrica o legenda italiana Parmigiano-Reggiano este unul dintre cele mai vechi si apreciate tipuri de cascaval italian. Cunoscut in aproape toata lumea, parmigiano este mentionat in documente ce dateaza inca din secolul al XII-lea, iar Giovanni Boccaccio i-a dedicat o intreaga povestire in celebra culegere medievala "Decameronul". Astazi, reteta este pastrata, iar gustul este acelasi cu cel de la mesele regilor.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Jane Goodall: "Daca ai de gand sa incalci o regula, fa-o intr-un mod respectabil" Considerata a fi primul expert din lume in cimpanzei, Jane Goodall si-a dedicat viata unei mai bune intelegeri a primatelor si cresterii gradului de constientizare a problemelor de conservare si de bunastare a animalelor. Cei 45 de ani de studii ai sai au constat in observarea si interactionarea cu familiile de cimpanzei salbatici si intr-o munca neobosita de promovare a protejarii naturii.
Concept: Un vehicul de forma unei balene ar putea fi solutia pentru curatarea fluviilor europene Vincent Callebaut, un arhitect belgian specializat in designuri ecologice, prezinta o noua idee pentru epurarea apelor fluviale din Europa. Physalia este un vehicul plutitor autonom din punct de vedere energetic care ar avea rolul de a circula pe cursul fluviilor, servind ca obiectiv turistic, laborator de cercetare si statie mobila de bio-filtrare a apei.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
VIDEO Un hibrid rar zebra - magar s-a nascut intr-o gradina zoologica din China O femela hibrid intre zebra si magar s-a nascut duminica in gradina zoologica Xiamen Haicang din sud-estul Chinei, relateaza The Daily Telegraph, in editia electronica.



ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Verdictul crunt al medicului
Sotul se intoarce, negru de suparare, de la spital unde este internata soacra. Sotia il intalneste in usa : - Cum se simte mama? - Mama ta este sanatoasa ca un cal, in curand va fi externata si va ramane la noi! - Nu inteleg ... Ieri medicul mi-a spus ca...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică