NATURAL
UPDATE: Castigatorii concursului "Vacante pe apa" au fost desemnati HotNews.ro le multumeste participantilor la concursul "Vacante pe apa" si ii felicita pe castigatori. In perioada 25 august - 8 septembrie 2012 au fost inscrise si acceptate in concurs 175 de fotografii. Cititorii au fost invitati sa trimita fotografii din vacantele petrecute in destinatii de ecoturism cu ape din Romania, insotite de numele zonei sau destinatiei si o scurta prezentare.
Leoaicele de la Zoo Timisoara au ajuns in Africa de Sud Trei leoaice de la Gradina Zoo din Timisoara si una din captivitatea privata a unui timisean au ajuns in rezervatia Lionsrock din Africa de Sud, in urma unei actiuni a Fundatiei Vier Pfoten, relateaza Agerpres.
Vier Pfoten anunta transferarea a trei leoaice de la Zoo Timisoara in Africa. Autoritatile se opun O leoaica aflata in captivitate in judetul Timis va fi transferata, marti, de Fundatia Vier Pfoten, catre rezervatia Lionsrock din Africa de Sud, fundatia anuntand ca vor fi transferate si trei leoaice de la Gradina Zoologica din Timisoara, insa autoritatile se opun mutarii animalelor de la Zoo, relateaza Mediafax.
Inapoi din weekend: Balcaniada – Magia Bulgariei ​De cate ori trec granita spre vecinii nostri de la sud de Dunare, in cap incep sa-mi rasune lamentarile turistilor citati de statiile tv prin diverse reportaje care incearca in zadar sa pastreze fluxul de turisti pe litoralul romanesc si nu la sud de Vama Veche: “ne-au furat masina”, “ne-au luat bani pe parcare” “preturile sunt mai mari pentru romani” etc etc etc. Apoi ajung la bulgari si ma dezmeticesc.
Wasabi  - condimentul imparatilor niponi Considerat  in vremea shogunilor un aliment mistic care ferea conducatorii de otravuri, wasabi este un condiment japonez despre care se spune ca are valente medicale deosebite. Misionarii portughezi din secolul 16 il catalogau drept o erezie pagana, insa dupa ce a patruns in cultura universala, a ajuns sa fie unul dintre cele mai apreciate condimente.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
VIDEO Un aligator ratacit pe marginea unei autostrazi din SUA ataca un barbat care incearca sa il prinda Un barbat care a incercat sa prinda un aligator aflat intr-un sant pe marginea unei autostrazi din Carolina de Nord a fost pe punctul de a ramane fara un brat. Imaginile cu aligatorul nervos care il musca pe barbat au fost surprinse cu un telefon mobil, potrivit ABC News.
Darul zeilor de pe Insula lui Pelops - maslinele Kalamata Poate cele mai des mentionate delicatese din istorie, de la epopeele lui Homer pana la Biblie, maslinele sunt cu certitudine cel mai reprezentativ aliment mediteranean. Dar care soi din darul zeitei Athena - cum sunt numite maslinele in mitologia greaca - este cel mai gustos?Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
FOTOGALERIE Scurta introducere in bucataria libaneza Un stereotip raspandit spune ca Libanul se bucura de una dintre cele mai gustoase bucatarii din zona Mediteranei. Dar cum denumirile Ras Asfour, Fattoush sau Shish Taouk nu sunt la fel de clare ca bruschetta si paella, un meniu libanez are nevoie de cateva lamuriri suplimentare. Ce si cum se mananca in Liban?Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
FOTOGALERIE La Rioja - vin si arhitectura moderna in inima Spaniei O regiune din Spania e locul de legatura intre vinul bun si arhitectura spectacol. Dupa ce a primit creatiile lui Frank Gehry, Santiago Calatrava sau Zaha Hadid, La Rioja s-a transformat intr-un adevarat pol al esteticii moderne. Iar povestea spune ca totul a plecat  de la o singura sticla de vin.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Blog de vin: Sauvignonasse sau vinuri la mintea cocosului La Dragasani au gasit terenuri bune atat sauvignonul petit (blanc) cat si cel gros (vert sau sauvignonasse), fiind deopotriva studiate, clonate si cultivate de oamenii inimosi din vremurile nu demult apuse. Diferenta dintre cele doua varietati o poate face mai usor podgoreanul si specialistul din viticultura, citim pe blogul aberatiibahice.ro. Daca nu esti prieten cu volumele de ampelografie, imaginatia incepe sa faca tot felul de conexiuni cu Dealurile Olteniei, cocosul de pe blidele olarilor din Horezu sau cel dintre viile Recasului; nu mai spun de cei doi sangerosi de pe eticheta fetestii negre de la Paganus.
FOTOGALERIE Perla neagra a gastronomiei - scurta introducere in lumea caviarului Din Persia antica pana in saloanele celor mai selecte restaurante de astazi, caviarul a fost dintotdeauna sinonim cu rafinamentul culinar in majoritatea culturilor de pe glob. De-a lungul istoriei lor, faimoasele icre negre au fost punctul de plecare pentru multe controverse sau legi bizare, insa nu si-au pierdut pozitia privilegiata in meniul aristocratilor.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Etnolog bulgar: Ideea cozonacului de Paste in Bulgaria a fost importata din Romania Ideea cozonacului pe care bulgarii il prepara in mod traditional pentru masa de Paste ar fi fost importata din Romania in urma cu aproximativ un secol, spune un etnolog bulgar, citat de Novinite.
FOTOGALERIE Narcis, una dintre cele cinci acvile tipatoare, monitorizate prin satelit de Societatea Ornitologica Romana, s-a intors din migratie Narcis, una dintre cele cinci acvile tipatoare mici, monitorizate prin satelit de Societatea Ornitologica Romana, s-a intors din migratie pe 3 aprilie. Din toamna, cand a plecat in tarile calde, pana in prezent, cand s-a intors in tara, in zona muntilor Fagaras, pasarea a parcurs 26.032 km.​Click pe FOTOGALERIE pentru a vedea harta migratiei
Studiu Mercury Research: Peste trei sferturi dintre romanii care tin post nu consuma bauturi alcoolice inainte de Paste Aproape 50% dintre romanii cu varsta peste 14 ani tin post, iar femeile fac asta intr-o masura mai mare decat barbatii (57% fata de 40%), arata un studiu realizat de Mercury Research si remis redactiei HotNews.ro. Credinta si normele religioase reprezinta motivatiile cele mai des intalnite pentru persoanele care tin post (70%) si doar 5% nu tin post pentru ca nu sunt credinciosi.
Migratia de primavara: pe cand si in Romania? Foto: AgerpresPotrivit SpringAlive, se pare ca migratia de primavara se intampla chiar acum, peste tot in Europa Centrala si de Est, mai putin in… Romania. Iubitori de natura si pasionati in ale ornitologiei au anuntat sosirea a zeci de pasari migratoare in tarile lor. 53 de berze au fost reperate in Polonia, 27 in Cehia, 19 in Grecia, 12 in Belarus si Ungaria, 8 in Bulgaria, 7 in Lituania, 5 in Ucraina… Nu si la noi… Suntem convinsi, totusi, ca primavara a sosit si pe meleagurile mioritice si sta pitita in vreun grajd din Moldova ori agatata de-un stalp de telegraf prin Transilvania, numai ca, pacatele noastre, n-are cine s-o observe… atat suntem de preocupati cu mandatorii si nobile activitati de asigurare a traiului zilnic…
Brie - Regina branzeturilor franceze Legenda spune ca in toiul revolutiei franceze, Ludovic al XVI-lea si Maria Antoaneta se opreau la un han in apropierea orasului Meaux pentru a mai gusta o ultima data din miezul untos al unui tip de branza cu mucegai. Obsesia regilor si, implicit, a gastronomiei franceze pentru branza Brie o scoate in fata celor peste 400 de referinte existente in Franta, conducand spre un titlu previzibil: regina branzeturilor franceze.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Atelier de gatit pentru cei mici Lipsa de timp, jobul stresant, oboseala sau poate plictiseala pot ajunge, la finalul zilei, sa se transforme intr-o alimentatie dezechilibrata pentru copil. Cartofii prajiti sunt usor de facut, fast-food-ul are un gust mai bun decat o ciorba, chipsurile sunt mai cool decat un sandvis. Asta este viziunea pe care vrei s-o aiba copilul tau asupra mancarii? Si asta este educatia alimentara pe care vrem s-o aiba copiii nostri pe masura ce se maturizeaza?
Reportaj: Saracie? Criza alimentara? Peste 179 de kg de alimente pe persoana ajung la pubela in fiecare an In Europa mormane de alimente sunt aruncate la gunoi in fiecare an. 179 de kilograme de persoana ajung la pubela. Asta fara a lua in considerare risipa din agricultura si din pescuit. Un reportaj EuroparlTV.
Oda curiozitatii in 20 de versuri Articolul de mai jos este un omagiu adus curiozitatii. Adica acelui impuls datorita caruia intram de multe ori in belele (ca in povestile cu "poti intra in orice incapere a palatului, numai in aceea nu..."). Insa, de cele mai multe ori, curiozitatea ne face mai constienti de ceea ce ne inconjoara si, implicit, de noi insine. Ce are curiozitatea cu nutritia?
"Vinul bio", noi reguli de productie. Acidul sorbic si desulfitarea nu vor fi permise Noile norme sunt mai transparente si faciliteaza recunoasterea produsului de catre consumatori. Acidul sorbic si desulfitarea nu vor fi permise, nivelul sulfitilor din vinul organic trebuind sa fie cu cel putin 30-50 mg/l mai mic decat la vinul obtinut prin metode conventionale (in functie de continutul de zahar rezidual).



ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Așa arată un șofer ca la carte
Un magnat rus, cu un Mercedes ultimul răcnet, este oprit în trafic de un polițist.În spatele lui, mai opresc o ambulanță și o mașină de pompieri.Polițistul întreabă, consternat...
​Bancul zilei: Informații exacte
Un turist în vacanţă îl întereabă pe un localnic dacă sunt crocodili în apă. Acesta îi răspunde ca nu. Turistul începe să înoate şi observă nişte pete întunecate în apă, la căţiva metri de el. Se întoarce spre localnic...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version