Ananasul este considerat un super-aliment asa cum ii spune si numele, derivat din “nana”, care in Paraguay inseamna “fruct exceptional”. Inca din antichitate, ananasul a fost folosit pentru proprietatile sale antiinflamatorii, iar in timpurile moderne este apreciat pentru ca e bogat in fibre esentiale digestiei, pentru vitamina C care ne sustine sistemul imunitar, pentru ca e ideal in diete, o cana de ananas avand doar 77 calorii. Salsa de ananas este o reteta rapida, perfecta ca o gustare fresh&healthy in timpul zilei dar si pentru cina, alaturi de cateva felii de paine integrala.

Ingrediente pentru 8 portii

Timp de preparare 15 minute, dificultate redusa

  • un ananas mare (2 conserve de ananas Harvin)
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa rosie mica
  • zeama de la o limeta
  • o legatura de patrunjel
  • un ardei iute
  • un varf sare de mare Castello

Curatam ananasul, il taiem felii, indepartam partea lemnoasa din mijloc, apoi taiem ananasul cubulete si il asezam intr-un bol incapator. Adaugam ceapa rosie tocata foarte fin, ardeiul gras si ardeiul iute taiate cubulete, patrunjel tocat marunt. Stoarcem peste salsa zeama de la o limeta si amestecam bine. Condimentam cu sare dupa gust. In functie de cat de iute dorim sa fie salsa, indepartam sau nu nervurile ardeiului iute. Cum alegem ananasul? Un ananas bine copt are o aroma suficient de puternica incat sa treaca de coaja groasa si este usor moale cand il apasam. Pofta buna!

Incearca si: