“Pita” greceasca se pregateste foarte usor in casa, din ingrediente la indemana oricui si o data pregatita, o puteti tine la congelator si decongela inainte de servire. Pita este perfecta alaturi de gyros de pui, hummus dar si pe post de blat pentru o pizza rapida.

Ingrediente pentru 6 paini grecesti

Timp de preparare 15 minute, timp de asteptare 2 ore, dificultate medie

- 500g faina tip 650 Castello

- 300ml apa calduta

- 7g drojdie uscata Belbake

- o lingurita sare Castello

- 30ml ulei de masline extra virgin Primadonna

- 250g sos bio pentru paste Combino

- 100g pesto alle Genovese Baresa

- 400g mozzarella Lovilio

- 250g creveti Ocean Sea

- sare Castello

- piper Kania

Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si, folosind cutitul in S cu lame de plastic, amestecam pana avem un aluat omogen, care se dezlipeste de peretii vasului. Mutam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei de masline si il lasam la dospit timp de o ora, acoperit cu un prosop curat. Dupa timpul de dospire, mutam aluatul pe masa pudrata cu faina si il framantam 5 minute, pana aluatul este elastic si nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in 6 parti egale din care intindem cu ajutorul sucitorului 6 discuri de 2-3mm grosime si cca 17cm diametru.

Asezam painea greceasca in tavi, pe hartie de copt. Ungem fiecare paine cu sos de rosii, apoi cu pesto alla Genovese, punem deasupra feliile de mozzarella si crevetii decongelati si condimentati cu sare si piper. Coacem painea greceasca cu creveti 5-6 minute, in cuptorul incins la 220°.

Pofta buna!

Incearca si: