​​ Pastele cu usturoi si creveti pot fi un pranz delicios sau o cina light, de vara, se pregatesc cat ai spune “crevet” si e nevoie de doar cateva ingrediente, vedeta fiind crevetii si, bineinteles, usturoiul, care merge perfect in combinatie cu uleiul de masline.

Ingrediente pentru doua portii

Timp de preparare 10 minute, dificultate redusa

- 250g paste proaspete Chef Select

- 225g creveti decorticati congelati Ocean Sea

- 50ml ulei de masline Primadonna

- 30ml suc de lamaie

- 50g Grana Padano Lovilio

- 3-4 catei de usturoi

- un varf sare Castello

- un varf piper Kania

- 2 linguri patrunjel verde

Pentru paste punem la fiert 3 litri de apa intr-o oala incapatoare. Cand apa clocoteste, punem un praf de sare si pastele proaspete, pe care le fierbem 8 minute, apoi le scurgem, fara a le limpezi sub jet de apa rece. Crevetii se scot din ambalaj, se lasa la decongelat intr-o sita, 1-2 ore la temperatura camerei, apoi se clatesc cu apa rece si se usuca prin tamponare cu un servet de hartie curat. Asezam crevetii intr-o tava, pe hartie de copt. Amestecam restul ingredientelor, le turnam in tava peste creveti si amestecam bine, astfel incat acestia sa fie glazurati uniform. Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi dam tava la cuptorul incins la 180°C si lasam crevetii 6-8 minute, sau pana sunt frumos rumentiti. Punem crevetii peste pastele bine scurse de apa, adaugam si patrunjelul verde tocat marunt si amestecam, apoi potrivim la gust de sare si piper. Pofta buna!

Incearca si: