PRIN ORAŞ
webPR: Cea mai importantă pietonală din Cluj a prins viață duminică la Jazz in the Street. Peste 17.000 de oameni, în stradă  Jazz in the Street a adunat duminică peste 17.000 de persoane pe Bulevardul Eroilor, principala stradă pietonală din Cluj. Participanții au asistat la recitaluri de muzică, reprezentații de dans, acrobații, magie, teatru, improvizație, desen și caricatură, jonglerie, graffiti.
webPR Little Dracula, Vladutz și Dracula Digital, competițiile de scurtmetraj din cadrul Dracula Film Festival 2018 Pentru competiția de scurtmetraj internațional și scurtmetraj românesc au fost înscrise 2.251 de filme din 60 de țări. Din cele 2.251 de filme au fost selectate 15 filme de scurtmetraj internațional care vor concura pentru premiul LITTLE DRACULA 2018 și 5 filme de scurtmetraj românesc care vor concura pentru premiul VLADUTZ.
webPR: Platforma Internațională de Teatru București #5 - istoria cu i mic  Ediția cu numărul 5 a Platformei Internaționale de Teatru București are în program numai producții de teatru bazate pe povești personale, subiective și îi invităm pe spectatori să adauge și poveștile lor conținutului Platformei. Între 11 și 14 octombrie 2018, la ARCUB - Gabroveni și la Teatrul Mic vor putea fi văzute spectacole prin care vom redesena harta României prin teatru, ele fiind bazate pe istorii din diferite orașe, de la Sfântu Gheorghe la Constanța și de la Piatra Neamț la București, cu protagoniști care fac parte din comunitățile românești dar și maghiare, moldovenești, rome, tătărăști. Voci cât se poate de diferite ale societății contemporane. La toate acestea vom adăuga cântece de dragoste din toate țările europene, aduse la București de compania britanică Action Hero care a petrecut ultimele șase luni pe drumurile Europei pentru a le înregistra și pentru a găsi esența umană a conceptului de Europa.
webPR Peste 80 de reprezentații de muzică, dans, magie, acrobații, teatru la Jazz in the Street, duminică, la Cluj Zeci de artiști români și internaționali animă Clujul duminică la cea mai mare ediție Jazz in the Street din această toamnă, în care arta iese în stradă în toate formele ei. 35 de grupuri artistice din țară și străinătate vor avea reprezentații de muzică, dans, acrobații, magie, teatru, fotografie, improvizație, desen și caricatură, jonglerie, graffiti.
[P] Cel mai mare eveniment de vin și Street Food din România are loc la Palatul Parlamentului, în acest week-end! În acest week-end Palatul Parlamentului și grădinile sale impresionante vor oferi o panoramă unică celor care vor dori să încerce un burger chiar pe iarbă ascultând muzica celor de la Moonlight Breakfast sau Golan.
webPR Sibiu 100. Centenarul României Mari. Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu – partener strategic al evenimentului Primăria Municipiului Sibiu în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu și firma Continental Automotive Systems au organizat sâmbătă, 6 octombrie, în Piața Mare din Sibiu, un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri: Sibiu 100.
webPR ​Sibiu 100. Centenarul României Mari - Sibiul și comunitățile din împrejurimi au sărbătorit împreună Centenarul Marii Uniri Primăria Municipiului Sibiu în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu și firma Continental Automotive Systems au organizat sâmbătă, 6 octombrie, în Piața Mare din Sibiu, un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.
webPR Premiera spectacolului “Visul unei nopți de vară”, la Teatrul Vienez de Copii Vineri, 12 octombrie 2018, la orele 19.00, va avea loc la Bucureşti premiera spectacolului “Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, într-o distribuţie inedită, în spiritul Teatrului Vienez de Copii. Evenimentul va avea loc în Centrul Vechi al capitalei, la Sala Rapsodia (str. Lipscani nr. 53).
INTERVIU VIDEO Traficul din București, prin ochii unei femei pilot de raliu. Cristiana Oprea: ”Permisul auto se obține mult prea ușor... Mă întâlnesc cu șoferi șmecheri atât în trafic, cât și în social-media” ”Femeile nu sunt încurajate să conducă bine”, ne-a spus Cristiana Oprea. Chiar și ea, un pilot de curse cu performanțe, nu a scăpat de glumele pe seama ”blondei de la volan”. Într-o zi ploioasă de toamnă, am aflat ce experiențe a avut în timpul raliurilor, cum își îngrijește mașina de curse și ce experiențe trăiește, zilnic, în trafic. În opinia Cristianei Oprea, permisul auto se obține mult prea ușor: ”Eu aș introduce proba de noapte și poligonul"
webPR Sibiul marchează anul centenarului. Comunitățile din împrejurimile Sibiului participă la Evenimentul Sibiu 100. Centenarul României Mari Sărbătoarea Centenarului adună la Sibiu peste 500 de persoane din Sibiu și împrejurimile Sibiului care vor sărbători alături de sibieni. Îmbrăcați în porturi populare, aceștia vor reprezenta valorile și tradițiile locale, transmițând mesajul unității și al înțelegerii.
Ziua Mondială a Animalelor, serbată joi de zeci de copii, în Capitală. Actorul Marius Manole va plimba câinii paraplegici de la Speranța Joi, de Ziua Mondială a Animalelor, zeci de copii vor celebra această zi alături de câinii de terapie ai Animal Society/Four Paws, într-un eveniment organizat la Școala 198 din Capitală. Cei peste 150 de copii, cu vârste între 8 și 10 ani, vor participa la diferite activități distractive, precum și la discuții educative despre animale. Tot joi, reprezentanții Adăpostului de Câini Speranța și actorul Marius Manole vă dau întâlnire în Parcul Izvor, pentru a-i plimba împreună pe câinii cu două picioare și două roți de la Speranța.
webPR OVERLORD (SUA, 2018), cel mai recent film al producătorului american J.J. Abrams, va fi proiectat în avanpremieră națională, în afara competiției, la Dracula Film Festival Timp de cinci zile, pasionații de filme horror și fantasy vor putea să vadă în cadrul Dracula Film Festival cele mai noi și apreciate filme de gen. 4 filme în premieră națională se văd pentru prima dată în România la Dracula Film Festival: OVERLORD (SUA, 2018, premiera în România 09.11.2018), HALLOWEEN (SUA, 2018, premiera în România 19.10.2018), GOOSEBUMPS 2: Haunted Halloween / Halloween bântuit (SUA, 2018, premiera în România 02.11.2018), NIGHT EATS THE WORLD / Sfârșitul vine noaptea (Franța, 2018, premiera în România 19.10.2018). Aceste filme vor rula în afara competiției și vor fi proiectate la Centrul Cultural Reduta din Brașov.
Veneția, capitala amenzilor pentru turiști - Cât sunt cele mai mari sancțiuni și care este cea mai nouă propunere contra celor care beau seara alcool pe stradă Veneția are doar 55.000 de locuitori, de trei ori mai puțin decât acum șase decenii, iar autoritățile caută moduri de a reduce numărul de turiști, mai ales că în multe zile sunt mai mulți vizitatori decât localnici. Veneția a instituit o mulțime de amenzi, cele mai mari chiar și de 450 euro. Acum, autoritățile vor să îi amendeze pe turiștii care au pe stradă alcool după ora 19.00, chiar și dacă sticlele sau dozele sunt în pungi. (BBC).
webPR ​Filme din Israel, România şi Norvegia, în competiţia de lungmetraje a Dracula Film Festival, 2018 Producţii din Israel, România, Norvegia, Reunion, China şi Italia au fost selecţionate în competiţia de lungmetraje a celei de-a șasea ediţii a Dracula Film Festival, care are loc între 17 şi 21 octombrie, în Braşov, la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria și Cinema One.
Sociologul Barbu Mateescu: După un an de Cluj - observațiile unui bucureștean Cunoscutul sociolog Barbu Mateescu împartășește pe blogul său Sociollogica experiența sa de bucureștean mutat din Capitală la Cluj, punctând plusurile și minusurile unei astfel de alegeri. Sociologul avertizează din start că această postare este subiectivă, iar ”experiența ta va fi diferită de a mea.” ”România la care visezi, europeană, prosperă, cu bun-simț și respect reciproc, unde se trăiește ca-n Vest și administrația e eficientă... există. La nord-vest de Carpați”, scrie Mateescu.
FOTOGALERIE Cum arată după reamenajare strada Sforii din Brașov, una dintre cele mai înguste din Europa Strada Sforii, a treia cea mai îngustă din Europa, a fost reinventată ca o galerie de artă stradală în care tablourile sunt ramele pictate ale celor 27 de ferestre care dau spre stradă. Ea fusese construită ca o scurtătură pentru accesul pompierilor și prima mențiune documentară este din secolul XVII.
Zilele Bucureștiului 2018: concert Rod Stewart în Piața Constituției și proiecții pe Casa Poporului. Programul și restricții de trafic Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - organizează, în acest sfârșit de săptămână, Zilele Bucureștiului, eveniment care celebrează 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, precum și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.  Cu această ocazie, vineri va avea loc în Piața Constituției un concert Gheorghe Zamfir, sâmbătă se va desfășura cea de-a V-a ediție a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, proiecțiile urmând să fie făcute pe Palatul Parlamentului, iar duminică va avea loc un concert Rod Stewart.
Trupele Șuie Paparude si Trooper se retrag de la „Centenar Fest”, organizat de Primăria Capitalei / Trooper: „Nu vom cânta la niciun concert din București pe afișul căruia apar Arcub și Primaria” / Între invitați, și artiști care susțin Coaliția pentru Familie Trupele Trooper și Șuie Paparude au anunțat pe paginile lor de Facebook că se retrag de la concertul ”Centenar Fest”. Membrii Trooper acuză că nu știau că evenimentul e organizat și de primăria Capitalei susținând că ei ”nu cântă la niciun concert din Bucuresti pe afisul caruia apar ARCUB si Primaria”. Zilele trecute, Dan Bittman a fost criticat în mediul online pentru discursul său laudativ la adresa primarului Sectorului 5, Daniel Florea.
VIDEO Documentar Ultra: Cu 246 de kilometri mai aproape de mine însumi Alergător la mai multe ediții ale ultramaratonului Spartathlon, Balázs Simonyi, regizor, folosește cei 246 de kilometri ai cursei în scop terapeutic, ca tratament al depresiei post-divorț și ca o metodă de a-și confrunta fricile, iar la ultima sa participare îi transformă în Ultra, un film documentar, care va fi proiectat joi, pe 20 septembrie 2018, de la ora 19:00, la galeria Artera.
webPR: Premieră mondială: baschet 3x3 la circ! Super spectacol cu cei mai buni jucători din lume la Campionatul European de Baschet 3x3  Pentru a treia oară în istorie România va găzdui FIBA 3x3 Europe Cup - turneul final al Campionatului European de Baschet 3x3, eveniment care se va desfășura la București, în perioada 14-16 septembrie și va fi găzduit de către Circul Metropolitan. Este pentru prima oară în istoria aceste discipline olimpice când un eveniment se desfășoară într-o arenă de circ, iar spectacolul gândit de organizatori va include o premieră și pentru sportul românesc: echipele vor fi prezentate în cadrul unor proiecții 3D pe suprafața de joc, la fel ca în NBA, liga profesionistă nord-americană.ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Dorință îndeplinită
Se întâlnește un dirijor cu Dumnezeu. Dirijorul: Doamne… ajută-mă să devin cel mai bun dirijor!
Bancul zilei: Un profesor sever
Ora de matematică. Profesorul spune: - Mâine dăm extemporal! Nu admit niciun absent, pentru niciun motiv!Un elev mai șmecher întreabă zâmbind: - Nici dacă
​Bancul zilei: Prima vizită la un sex shop
Un țăran s-a întors de la Bucuresti.S-a adunat tot satul. Stau, beau încet. Țăranul spune:– Am fost într-un magazin interesant, “Sex Shop” se numește! - Deci, foarte interesant magazin, ce să vă spun! Și aveau femei gonflabile...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version