PRIN ORAŞ
Sociologul Barbu Mateescu: Dup�� un an de Cluj - observa��iile unui bucure��tean Cunoscutul sociolog Barbu Mateescu împart����e��te pe blogul s��u Sociollogica experien��a sa de bucure��tean mutat din Capital�� la Cluj, punctând plusurile ��i minusurile unei astfel de alegeri. Sociologul avertizeaz�� din start c�� aceast�� postare este subiectiv��, iar ”experien��a ta va fi diferit�� de a mea.” ”România la care visezi, european��, prosper��, cu bun-sim�� ��i respect reciproc, unde se tr��ie��te ca-n Vest ��i administra��ia e eficient��... exist��. La nord-vest de Carpa��i”, scrie Mateescu.
FOTOGALERIE Cum arat�� dup�� reamenajare strada Sforii din Bra��ov, una dintre cele mai înguste din Europa Strada Sforii, a treia cea mai îngust�� din Europa, a fost reinventat�� ca o galerie de art�� stradal�� în care tablourile sunt ramele pictate ale celor 27 de ferestre care dau spre strad��. Ea fusese construit�� ca o scurt��tur�� pentru accesul pompierilor ��i prima men��iune documentar�� este din secolul XVII.
Zilele Bucure��tiului 2018: concert Rod Stewart în Pia��a Constitu��iei ��i proiec��ii pe Casa Poporului. Programul ��i restric��ii de trafic Prim��ria Capitalei, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - organizeaz��, în acest sfâr��it de s��pt��mân��, Zilele Bucure��tiului, eveniment care celebreaz�� 559 de ani de la prima atestare documentar�� a Bucure��tiului, precum ��i împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.  Cu aceast�� ocazie, vineri va avea loc în Pia��a Constitu��iei un concert Gheorghe Zamfir, sâmb��t�� se va desf����ura cea de-a V-a edi��ie a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, proiec��iile urmând s�� fie f��cute pe Palatul Parlamentului, iar duminic�� va avea loc un concert Rod Stewart.
Trupele ��uie Paparude si Trooper se retrag de la „Centenar Fest”, organizat de Prim��ria Capitalei / Trooper: „Nu vom cânta la niciun concert din Bucure��ti pe afi��ul c��ruia apar Arcub ��i Primaria” / Între invita��i, ��i arti��ti care sus��in Coali��ia pentru Familie Trupele Trooper ��i ��uie Paparude au anun��at pe paginile lor de Facebook c�� se retrag de la concertul ”Centenar Fest”. Membrii Trooper acuz�� c�� nu ��tiau c�� evenimentul e organizat ��i de prim��ria Capitalei sus��inând c�� ei ”nu cânt�� la niciun concert din Bucuresti pe afisul caruia apar ARCUB si Primaria”. Zilele trecute, Dan Bittman a fost criticat în mediul online pentru discursul s��u laudativ la adresa primarului Sectorului 5, Daniel Florea.
VIDEO Documentar Ultra: Cu 246 de kilometri mai aproape de mine însumi Alerg��tor la mai multe edi��ii ale ultramaratonului Spartathlon, Balázs Simonyi, regizor, folose��te cei 246 de kilometri ai cursei în scop terapeutic, ca tratament al depresiei post-divor�� ��i ca o metod�� de a-��i confrunta fricile, iar la ultima sa participare îi transform�� în Ultra, un film documentar, care va fi proiectat joi, pe 20 septembrie 2018, de la ora 19:00, la galeria Artera.
webPR: Premier�� mondial��: baschet 3x3 la circ! Super spectacol cu cei mai buni juc��tori din lume la Campionatul European de Baschet 3x3  Pentru a treia oar�� în istorie România va g��zdui FIBA 3x3 Europe Cup - turneul final al Campionatului European de Baschet 3x3, eveniment care se va desf����ura la Bucure��ti, în perioada 14-16 septembrie ��i va fi g��zduit de c��tre Circul Metropolitan. Este pentru prima oar�� în istoria aceste discipline olimpice când un eveniment se desf����oar�� într-o aren�� de circ, iar spectacolul gândit de organizatori va include o premier�� ��i pentru sportul românesc: echipele vor fi prezentate în cadrul unor proiec��ii 3D pe suprafa��a de joc, la fel ca în NBA, liga profesionist�� nord-american��.
���Prin ora��: Proiec��ii 3D pe ecrane de ap��, coregrafie ��i lumini la fântânile de la Pia��a Unirii în 20 septembrie Fântâna Unirii, un simbol al Bucure��tiului, reabilitat�� ��i tehnologizat��, va reintra în func��iune în luna septembrie, iar momentul va fi marcat în cadrul unui show coregrafic de ap�� ��i lumini, ce va include elemente impresionante de video mapping pe ecrane de ap��, dezvoltate de Les Ateliers Nomad.
[P] Cele mai bune biciclete române��ti, acum la reducere! Reducerile sunt pe gustul oricui. De la haine, la electrocasnice, pân�� la biciclete, tot ce vine cu un discount creeaz�� un soi de emo��ie pozitiv��. Da, inclusiv reducerile la biciclete, c��ci oricine î��i dore��te s�� aib�� un astfel de mijloc de transport comod, eficient ��i nepoluant.
Bihor: Orchestra Simfonic�� ��ig��neasc�� din Budapesta, în concert extraordinar la Oradea, cu peste 10.000 de spectatori Orchestra Simfonic�� ��ig��neasc�� din Budapesta a sus��inut mar��i sear��, în Pia��a Unirii din Oradea, în fa��a unui public de peste 10.000 de persoane, un concert extraordinar în cadrul Carnavalului Florilor, concert organizat de Prim��ria Oradea, potrivit Agerpres.
���FOTOGALERIE Cum arat�� acum sta��iunea Olimp, perla litoralului din perioada comunist�� rezervat�� „tovar����ilor” ��i „oaspe��ilor de onoare” Considerat�� drept una din sta��iunile de lux de pe litoralul românesc în perioada comunist��, loc unde veneau turi��tii str��ini la Marea Neagr��, unde î��i f��cea nomenclatura vacan��a ��i unde multe filme autohtone s-au filmat, Olimp a ajuns azi un loc pe jum��tate pustiu ��i abandonat. Celebrul complex Panoramic-Amfiteatru-Belvedere e aproape complet p��r��sit, iar hotelurile-turn denumite dup�� provincii române��ti zac majoritatea abandonate. Chiar ��i a��a, sta��iunea nu e complet uitat��, iar pe plajele br��zdate de celebrele golfule��e din Olimp înc�� î��i fac loc turi��tii.
webPR: John McLaughlin & the 4th Dimension în concertul jazz al anului 2019, la Jazz Night Out Pe 18 aprilie 2019, influentul chitarist John McLaughlin concerteaz�� la Sala Palatului, al��turi de grupul s��u, 4th Dimension, eveniment prezentat de Twin Arts în cadrul seriei Jazz Night Out. Nici un elogiu la adresa sa nu pare extravagant, nici un premiu prea mare, nici un piedestal prea sus. Numele lui John McLaughlin este unanim asociat cu fantezia, inova��ia, geniul muzical, viziunea, longevitatea artistic�� ��i extazul milioanelor de melomani din întreaga lume. Figur�� iconic�� în panteonul marilor instrumenti��ti, John McLaughlin este unul dintre cei mai versatili ��i creativi chitari��ti contemporani, pionier al jazz-rock-ului ��i un ambi��ios explorator al unor genuri diverse precum blues-ul, flamenco, muzica clasic�� sau muzica tradi��ional�� indian��.
Lansare de carte: Dependen��a Sexual�� ��i riscurile sexualit����ii Sibienii sunt invita��i mar��i, 31 iulie, ora 19, la o un eveniment de lansare de carte ��i dezbatere despre Dependen��a Sexual�� ��i riscurile sexualit����ii, recenta publica��ie a psihologului Mihai Cop��ceanu. Efectele negative ale ignoran��ei comportamentului sexual, lipsa educa��iei sexuale din ��coli, nevoia de cunoa��tere ��i, în func��ie de caz, de psihoterapie sunt doar câteva aspecte asupra c��rora autorul î��i propune s�� atrag�� aten��ia în special adolescen��ilor, tinerilor, p��rin��ilor care î��i iubesc copiii ��i doresc s�� îi în��eleag��.
Tab��ra Girl Up!: Abordam realit����i din societatea româneasc�� ce sunt doar rareori abordate în ��coal�� sau în familie Tab��ra Girl Up! abordeaz�� problemele femeilor care se pot confrunta cu multe obstacole ��i greut����i, iar acestea pot fi mici ��i cotidiene, precum percep��ia c�� femeia este prea sensibil�� pentru a fi într-o func��ie de conducere sau pot fi adev��rate traume, precum violen��a ��i h��r��uirea, este replica  FLEX Alumni, dup�� ce mai multe ONG-uri ��i ziare au acuzat asocia��ia ca face propagand�� LGTB.
������FOTOGALERIE Cum a fost la JDM Meet: Întâlnirea pasiona��ilor de ma��ini japoneze Câteva zeci de ��oferi pasiona��i ��i sute de privitori au participat vineri la întâlnirea celor care îndr��gesc ma��inile japoneze. Evenimentul denumit „JDM Meet” a adunat pe acoperi��ul Veranda Mall din Capital�� ma��ini japoneze dintre cele mai diverse, de la modele Nissan ��i Toyota, la modele Mazda, Honda, Mitsubishi sau Subaru, toate bine între��inute ��i cu multe personaliz��ri estetice. Vezi în articol o FOTOGALERIE de la eveniment.
���FOTOGALERIE Locomotive sofisticate ��i trenuri blindate - Cum arat�� unul dintre cele mai frumoase muzee feroviare din Europa Central�� Locomotive cu design spectaculos, vagoane blindate, un uria�� plug de z��pad�� ��i zeci de machete care acoper�� peste 150 de ani istorie feroviar��. Un muzeu din Var��ovia care la prima vedere ar p��rea modest, dovede��te c�� poate fi extrem de amuzant, iar în articol pute��i vedea de ce merit�� not�� mare un muzeu care nu mizeaz�� pe tehnologie, ci pe relaxare ��i libertatea de a explora.
Radu Jude a câ��tigat Globul de Cristal, Marele premiu al festivalului de film de la Karlovy Vary Filmul lui Radu Jude "Îmi este indiferent dac�� în istorie vom intra ca barbari" a câ��tigat sâmb��t�� Globul de Cristal, Marele Premiu de la Karlovy Vary International Film Festival, devenind prima produc��ie româneasc�� inclus�� oficial între câ��tig��torii trofeului acordat în Cehia.
Banksy a revendicat desenele realizate recent la Paris Banksy a revendicat pe re��elele de socializare crea��iile apar��inând curentului street art realizate recent la Paris, inclusiv o schi���� ce a fost creat�� într-o parcare a Centrului Pompidou, dup�� apari��ia mai multor desene pe zidurile unor cl��diri din capitala francez��, informeaz�� AFP.
Opera la Bibliotec�� - Cavalleria rusticana la Biblioteca Metropolitan�� Joi, 28 iunie, de la orele 17.30, Opera la bibliotec�� v�� prezint�� un spectacol extraordinar cu cele mai importante momente din opera Cavalleria rusticana de Pietro Mascagni cu concursul arti��tilor Eugen Secobeanu - în rolul lui Alfio, Adriana Dumitru – Santtuzza, Daniel Stoica - Turridu, Adina Secobeanu – Lola.
������FOTOGALERIE Cu decapotabila prin ��ar��. Întâlnirea na��ional�� Mazda MX-5 România Un grup de ��oferi pasiona��i cu ma��ini decapotabile, toate modele Mazda MX-5, s-au reunit în weekendul 8-10 iunie pe drumurile din Valea Jiului ��i pe Transalpina. Au participat nu mai pu��in de 27 de decapotabile Mazda MX-5, cea mai popular�� ma��in�� sport decapotabil�� din lume.
Brasov: Congresul interna��ional al fo��tilor de��inu��i politici din Europa de Est Luni 25 iunie, începând cu orele 17,30, la Centrul Cultural REDUTA, bra��ovenii sunt invita��i la un eveniment de marc�� dedicat memoriei celor ce au luptat împotriva comunismului. Evenimentul se înscrie în manifest��rile prilejuite de Congresul INTER-ASSO, uniune interna��ional�� a fo��tilor de��inu��i politici din Europa de Est, ��i se va desf����ura în prezen��a delega��ilor din fostele ����ri comuniste.ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Reclama, sufletul comerțului
O fierărie a decis că este cazul să își mărească vânzările, așa ca s-au gândit la un mesaj general, dar foarte percutant:Vrei să ai casă la munte? Vrei cea mai tare masină de....
Bancul zilei: O blondă se plimba liniștită
O blondă se plimba liniștită, când, deodată, vede o mașina fără șofer, care mergea.
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by