Piadina este o specialitate italiana, o lipie pe baza de ulei de masline, faina si apa, specifica regiunii Romagna. Se pregateste usor si este plina de savoare, iar pentru umplutura puteti folosi ingredientele voastre preferate.
Ingrediente pentru 4 piadine mari:
Timp de preparare 2 ore, dificultate medie
- 500g faina Castello
- ½ lingurita sare Castello
- ¼ lingurita praf de copt
- 80ml ulei de masline Primadonna
- 250ml apa
Pentru umplutura:
- 100g spanac proaspat
- 100g rucola proaspata
- 400g mozzarella Lovilio
- 200g salam Linessa
Asezam faina intr-un bol adanc, facem o gropita in mijlocul ei si punem restul ingredientelor pentru piadina. Amestecam cu mixerul (caruia i-am atasat paleta pentru framantat) cateva minute, la viteza mica, pana toate ingredientele sunt amestecate. Mutam apoi aluatul pe planseta tapetata cu putina faina si il framantam vreo 10 minute sau pana avem un aluat elastic si bine legat. Lasam aluatul sa se odihneasca o ora intr-un vas curat, acoperit cu folie alimentara. Cantarim apoi aluatul, il impartim in 4 parti egale si intindem din fiecare bila de aluat un cerc cu diametrul de 20-23cm si inaltimea de 3-4 mm.
Piadinele se coc in mod traditional pe plita, in cuptorul special dar in zilele moderne si adaptand piadina la viata in apartament, putem linistiti sa coacem piadinele in tigaia grill de fonta. Piadinele se coc 2-3 minute pe fiecare parte. Imediat ce punem piadina in tava, trebuie sa o intepam bine cu furculita, pentru a se coace uniform. Dupa ce sunt gata, cat sunt inca fierbinti, e important sa le acoperim cu folie alimentara ca sa ramana moi. Punem in fiecare piadina spanac, rucola, mozzarella si salam, apoi le inchidem la jumatate si le punem 2-3 minute in grill sau in cuptorul incins la 200°C pentru ca mozzarella sa se topeasca.
Pofta buna!
Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl
Incearca si:
- Canapelele de zucchini, pizza cu un nou tip de blat
- Bruschetta, aperitivul clasic italian gustos si usor de preparat
- Crema de sparanghel cu parmezan, o supa plina de vitamine, gata in mai putin de 30 de minute
- Crostini cu mazare si ricotta, o gustare hranitoare si usor de preparat
- Frigarui de pui cu ananas, o masa cu iz exotic care se pregateste foarte usor
- Crostini Tapenade - delicioase, satioase si rapid de preparat
- Pachetele de somon si fasole, o masa sanatoasa si usor de preparat
- Pui Caprese la cuptor, un preparat rapid si sanatos, pe gustul tuturor
- Pastrav cu legume la cuptor, pentru o masa sanatoasa si echilibrata
- Salata calda de zucchini si porumb, masa perfecta, potrivita in orice sezon
- Salata cu surimi si ton, aromata si usor de pregatit
- Somon cu mustar si sirop de artar
- Salata de oua cu avocado si ton
- Supa crema de porumb, cremoasa si hranitoare
- Hummus de fasole, o reteta sanatoasa, hranitoare si foarte versatila
- Salata de paste cu somon si castraveti, perfecta pentru zilele calde de vara
- Salata greceasca, o salata sanatoasa si satioasa
- Salsa de ananas
- Trufe cu unt de arahide si ciocolata, o "bomba" de energie si aroma
- Orez cu legume in stil asiatic, pentru o masa sanatoasa si rapida
- Pancakes cu ton si mazare pentru un mic dejun sanatos si hranitor
- “Pita” greceasca cu creveti, usor de preparat in casa
- Paste cu anghinare si spanac, o reteta perfecta pentru cinele in familie si mesele cu prietenii
- Sos marinara pentru paste, o reteta raw-vegana delicioasa, care se face rapid
- Chiftelute grecesti cu sos tzatziki
Paste cu usturoi si creveti
Pesto de rosii uscate si migdale